Детаљи несреће на бањалучком Западном транзиту: Сапутник на мотору погинуо на лицу мјеста

Н.Т.
Детаљи несреће на бањалучком Западном транзиту: Сапутник на мотору погинуо на лицу мјеста

БАЊАЛУКА - Дарко Миљуш (30) је погинуо, а Саво Поњевић (33) је повријеђен у саобраћајној несрећи која се синоћ догодила на Транзиту у Бањалуци, потврђено је у Окружном тужилаштву Бањалука.

Несрећа се десила око 22 часа када су се из за сада непознатих разлога сударили “мотоцикл” који је возио Поњевић из Бањалуке и “пежо”  којим је управљао Предраг Ковјанић (49) из Прњавора. 

Погинули Миљуш је био сапутник на мотоциклу који се након судара запалио. Он је погинуо на лицу мјеста. Повријеђени Поњевић је превезен у Универзитетско - клинички центар  Републике Српске гдје задржан на указивању помоћи и лијечењу.

- Увиђај несреће обавио је дежурни тужилац Синиша Врањеш заједно са припадницима Полицијске станице за безбједност саобраћаја.  Наложио је истрагу и предузимање свих потребних мјера и радњи ради утврђивања узрока и околности под којима се десила несрећа - саопштено је из бањалучког Окружног тужилаштва.

Из УКЦ РС, наводећи иницијале, саопштено је да је  Поњевић тренутно стабилног здравственог стања и смјештен је у Клинику за анестезију и интензивно лијечење.

- Пацијент С. П. довезен је 26. јуна санитетским возилом Службе хитне помоћи Дома здравља Бањалука у Ургентни центар. Према ријечима дежурног доктора у Клиници, др Синише Мирковића пацијент је примљен са повредама доњих и горњих екстремитета и лакшим повредама главе. За сада је хемодинамски стабилан, свјестан, али остаје на даљем праћењу и лијечењу - саопштено је из УКЦ РС.

Очевици кажу да су на лицу мјеста биле стравичне сцене, тијело погинулог лежало је на цести, док је мотор горио као буктиња.

- На све стране били су расути дијелови од мотоцикла и аута које се налазило нешто даље од мотоцикла и погинулог - рекао је један од очевидаца.

Увиђај несреће трајао је више часова и зато вријеме био је успорен саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана