Detalji nesreće na banjalučkom Zapadnom tranzitu: Saputnik na motoru poginuo na licu mjesta

N.T.
Detalji nesreće na banjalučkom Zapadnom tranzitu: Saputnik na motoru poginuo na licu mjesta

BANjALUKA - Darko Miljuš (30) je poginuo, a Savo Ponjević (33) je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Tranzitu u Banjaluci, potvrđeno je u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Nesreća se desila oko 22 časa kada su se iz za sada nepoznatih razloga sudarili “motocikl” koji je vozio Ponjević iz Banjaluke i “pežo”  kojim je upravljao Predrag Kovjanić (49) iz Prnjavora. 

Poginuli Miljuš je bio saputnik na motociklu koji se nakon sudara zapalio. On je poginuo na licu mjesta. Povrijeđeni Ponjević je prevezen u Univerzitetsko - klinički centar  Republike Srpske gdje zadržan na ukazivanju pomoći i liječenju.

- Uviđaj nesreće obavio je dežurni tužilac Siniša Vranješ zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja.  Naložio je istragu i preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima se desila nesreća - saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Iz UKC RS, navodeći inicijale, saopšteno je da je  Ponjević trenutno stabilnog zdravstvenog stanja i smješten je u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Pacijent S. P. dovezen je 26. juna sanitetskim vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banjaluka u Urgentni centar. Prema riječima dežurnog doktora u Klinici, dr Siniše Mirkovića pacijent je primljen sa povredama donjih i gornjih ekstremiteta i lakšim povredama glave. Za sada je hemodinamski stabilan, svjestan, ali ostaje na daljem praćenju i liječenju - saopšteno je iz UKC RS.

Očevici kažu da su na licu mjesta bile stravične scene, tijelo poginulog ležalo je na cesti, dok je motor gorio kao buktinja.

- Na sve strane bili su rasuti dijelovi od motocikla i auta koje se nalazilo nešto dalje od motocikla i poginulog - rekao je jedan od očevidaca.

Uviđaj nesreće trajao je više časova i zato vrijeme bio je usporen saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana