Баба подводила унуку за новац

Јелена Станић
Баба подводила унуку за новац

Шипово - Жена и мушкарац (53), обоје из Шипова, ухапшени су због сумње да су сексуално искоришћавали дјевојчицу (11), потврђено је “Гласу Српске”.

Незванично, ријеч је о баби која је унуку наводно подводила овом мушкарцу за новац, због чега су њих двоје јуче били на испитивању у Окружном тужилаштву у Бањалуци.

Како је “Гласу Српске” испричао извор близак породици, њих двоје су пријављени полицији јер су суграђани почели виђати дјевојчицу у ауту с осумњиченим мушкарцем, који је у Шипову, иначе, познат по криминалним радњама.

- Видјели смо да баба води дијете са собом кад се састаје са тим човјеком који је недавно пуштен из затвора. Он је, иначе, познат и по томе да воли да буде у друштву дјевојака и по 30 година млађим од њега - казао је овај извор.

Незванично, Шиповљани су реаговали на ове приче те позвали полицију која је по пријави пронашла двоје осумњичених у једном стану у друштву са дјевојчицом, те их ухапсила и одвела на испитивање.

У Полицијској управи (ПУ) Мркоњић Град су потврдили да су ухапсили осумњичени двојац, али с обзиром на то да је ријеч о могућем сексуалном злостављању дјетета, нису износили детаље.

- Ухапшене су двије особе у сриједу и против њих је поднесен извјештај за сексуално злостављање и искоришћавање дјетета - казали су у ПУ Мркоњић Град и додали да су осумњичени предати Окружном тужилаштву у Бањалуци.

Иначе, овај извор је казао да је ухапшена баба позната по недоличном понашању, а да је имала и много брачних и ванбрачних веза.

- Дјевојчица је живјела са мајком и очухом, али је често боравила код бабе у удаљенијем селу - рекао је овај извор и истакао да је мајку веома потресло ово сазнање.

Због изузетне осјетљивости случаја, као и заштите дјевојчице, из  Полицијске управе Мркоњић Град су потврдили само да су у сриједу ухапшена два лица која се доводе у везу са кривичним дјелима из области сексуалног искоришћавања малољетног лица и да су јуче били на саслушању код поступајућег тужиоца Окружног тужилаштва у Бањалуци.

Мјештани Шипова згрожени препричавају овај догађај, наводећи да се ради о човјеку од којег су сви зазирали и који је до сада више пута хапшен и осуђиван због туча, насилничког понашања, дроге и других кривичних дјела.

Статистика

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске (МУП РС) раније су навели да је број дјеце жртава извршених кривичних дјела која су имала обиљежја сексуалног злостављања у 2018. за 57 одсто већи у односу на 2017. годину.

- Од укупног броја сексуално злостављане дјеце лани, евидентиране су 52 дјевојчице и три дјечака, док су годину дана раније биле 32 дјевојчице и три дјечака - навели су у МУП-у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана