Baba podvodila unuku za novac

Jelena Stanić
Baba podvodila unuku za novac

Šipovo - Žena i muškarac (53), oboje iz Šipova, uhapšeni su zbog sumnje da su seksualno iskorišćavali djevojčicu (11), potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvanično, riječ je o babi koja je unuku navodno podvodila ovom muškarcu za novac, zbog čega su njih dvoje juče bili na ispitivanju u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Kako je “Glasu Srpske” ispričao izvor blizak porodici, njih dvoje su prijavljeni policiji jer su sugrađani počeli viđati djevojčicu u autu s osumnjičenim muškarcem, koji je u Šipovu, inače, poznat po kriminalnim radnjama.

- Vidjeli smo da baba vodi dijete sa sobom kad se sastaje sa tim čovjekom koji je nedavno pušten iz zatvora. On je, inače, poznat i po tome da voli da bude u društvu djevojaka i po 30 godina mlađim od njega - kazao je ovaj izvor.

Nezvanično, Šipovljani su reagovali na ove priče te pozvali policiju koja je po prijavi pronašla dvoje osumnjičenih u jednom stanu u društvu sa djevojčicom, te ih uhapsila i odvela na ispitivanje.

U Policijskoj upravi (PU) Mrkonjić Grad su potvrdili da su uhapsili osumnjičeni dvojac, ali s obzirom na to da je riječ o mogućem seksualnom zlostavljanju djeteta, nisu iznosili detalje.

- Uhapšene su dvije osobe u srijedu i protiv njih je podnesen izvještaj za seksualno zlostavljanje i iskorišćavanje djeteta - kazali su u PU Mrkonjić Grad i dodali da su osumnjičeni predati Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Inače, ovaj izvor je kazao da je uhapšena baba poznata po nedoličnom ponašanju, a da je imala i mnogo bračnih i vanbračnih veza.

- Djevojčica je živjela sa majkom i očuhom, ali je često boravila kod babe u udaljenijem selu - rekao je ovaj izvor i istakao da je majku veoma potreslo ovo saznanje.

Zbog izuzetne osjetljivosti slučaja, kao i zaštite djevojčice, iz  Policijske uprave Mrkonjić Grad su potvrdili samo da su u srijedu uhapšena dva lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti seksualnog iskorišćavanja maloljetnog lica i da su juče bili na saslušanju kod postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Mještani Šipova zgroženi prepričavaju ovaj događaj, navodeći da se radi o čovjeku od kojeg su svi zazirali i koji je do sada više puta hapšen i osuđivan zbog tuča, nasilničkog ponašanja, droge i drugih krivičnih djela.

Statistika

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) ranije su naveli da je broj djece žrtava izvršenih krivičnih djela koja su imala obilježja seksualnog zlostavljanja u 2018. za 57 odsto veći u odnosu na 2017. godinu.

- Od ukupnog broja seksualno zlostavljane djece lani, evidentirane su 52 djevojčice i tri dječaka, dok su godinu dana ranije bile 32 djevojčice i tri dječaka - naveli su u MUP-u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana