Затворен конкурс за избор директора УКЦ-а, пријавио се и Ђајић

Маријана Миљић Бјеловук
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Конкурс за избор и именовање генералног директора Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске затворен је данас, а пријаву је предао и актуелни први човјек ове највеће здравствене установе у Српској Владо Ђајић.

Министарство здравља и социјалне заштите Српске расписало је јавни конкурс за избор и именовање генералног директора УКЦ-а, а који је објављен у Службеном гласнику  14. јула.

- Цјелокупну процедуру спровођења конкурса, укључујући и запримање и оцјену пријава спроводи Комисија коју именује Влада Српске. Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса, а благовремено пристиглим пријавама се сматрају и оне пријаве које су путем препоручене поште послане у овом року – рекли су "Гласу Српске" у Министарству здравља не желећи да наводе колико је пријава стигло до сада.

У конкурсу за избор и именовање генералног директора УКЦ наведено је да  кандидат треба да испуњава опште услове, међу којима се налази услов да није отпуштен из државне службе на основу дисциплинске мјере у задње три године, да није осуђиван за кривично дјело које га чини неподобним за обављање дужности у здравственој установи, да се против њега не води кривични поступак. У посебним условима наведено је да директор треба да буде специјалиста једне од грана медицине са најмање пет година радног искуства на руководећим пословима унутар болничког сектора.

Директор УКЦ Владо Ђајић  потврдио је „Гласу Српске“ да је предао пријаву.

- Испуњавам све услове конкурса тако да сам се пријавио. У конкурсу је наведено да кандидат не може бити лице које је на функцији у политичкој странци, а то су код нас према статуту, предсједник,генерални секретар и чланови Извршног комитета - рекао је Ђајић који је предсједник Градског обора СНСД-а Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана