За предузетнике у 20 општина 13 милиона евра

Срна
За предузетнике у 20 општина 13 милиона евра

Бањалука - Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић и директорица канцеларије за БиХ и Црну Гору Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ) Бригит Хојел-Ролф потписали су јуче у Бањалуци Меморандум о разумијевању на пројекту "ПроЛокал" вриједан 13 милиона евра, којим ће подршку добити 20 локалних заједница у БиХ.

Ђокић је рекао да ће из пројекта "ПроЛокал" бити финансирана мала и средња предузећа из Приједора, Прњавора, Дервенте, Градишке, Лакташа, Козарске Дубице и Српца.

- Подршка коју ГИЗ даје предузећима из области дрвопрераде, металопрераде, агробизниса и туризма побољшаће пословање предузећа у овим значајним секторима за Српску и омогућити остварење њихових бољих резултата - рекао је Ђокић, захваљујући на досадашњој изузетно значајној подршци ГИЗ-а и њемачке владе.

Он је истакао да је сада право вријеме за пројекте које подржавају ГИЗ и њемачка влада јер је видљива "борба многих субјеката за постизање бољих резултата и пословног успјеха". 
- Ми смо показали опредијељеност и спремни смо да мала и средња предузећа у наредном периоду добију већи значај са аспекта цјелокупног друштвено-економског раста и кроз нове видове подршке за коју ће нам, осим буџетских средстава, бити потребна и добродошла средства из пројеката које реализују ЕУ и ГИЗ - рекао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана