Увјерење о успјеху ипак у "еДневнику", ђацима враћају 0,50 КМ

Д. Б.
Увјерење о успјеху ипак у "еДневнику", ђацима враћају 0,50 КМ

БАЊАЛУКА - Увјерење о успјеху ученика на полугодишту родитељима основаца у Српској ће, ипак, бити доступно у електронском облику путем апликације "еДневник", умјесто штампаног издања, како је то раније најављено.

Како је наведено у допису Министарства просвјете и културе РС, које је послато на адресу свих основних школа, родитељи ће наведена електронска увјерења моћи прегледати и преузети након што одјељенски старјешина генерише општи успјех ученика и унесе датум сједнице наставног вијећа на којој су потврђене предложене закључне оцјене. 

Директорка бањалучке Основне школе "Георгиј Стојков Раковски" Ивана Љубојевић рекла је за "Глас Српске" да су у петак добили обавјештење да се увјерења неће штампати, осим ако то родитељи не захтјевају. 

-  Школа може, на захтјев родитеља, издати увјерење о успјеху ученика на полугодишту у штампаном облику на прописаном обрасцу - казала је Љубојевићева. 

Додала је да су прије двије седмице из ресорног министарства добили инструкције за увођење образаца у који би се уносили подаци о успјеху ученика на полугодишту, за шта су родитељи морали да издвоје по 0,50 КМ, али сада ће им новац бити враћен. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана