Упознајте финске емојије на Weekend Media Festivalу у Ровињу

PR
Упознајте финске емојије на Weekend Media Festivalу у Ровињу

Укупно 62 емојија први су национални сет симбола и основа финске ПР кампање која је добила мноштво међународних награда

Загреб – Финском не шетају поларни медвједи, али Дјед Мраз јест фински држављанин, а истина је и да Финци имају ријеч за опијање код куће, у потпуној самоћи и доњем рубљу - kalsarikännit. Те и сличне необичне обичаје, емоције, омиљене псовке и митове о својој земљи, Финци су претворили у једну од најуспјешнијих дигиталних ПР кампања за коју су добили мноштво међународних награда. Како су у томе успјели, моћи ће из прве руке дознати судионици јубиларног десетог издања Weekend Media Festivala.

Основа кампање су 62 емојија који представљају Финску на симпатичан и ироничан начин, чинећи први национални сет емоји симбола које свако може скинути на мобител, а видјело их је већ око 250 милиoна људи широм свијета. У Ровињу ће их из прве руке представити Петра Тхеман, директор јавне дипломазије Министарства иностраних послова и главни секретар Финског промоцијског одбора.

Финска има много предности, као и неке слабости, баш као и свака земља. Приступ комуникацији бранда земље на овакав искрен, аутентичан начину привукао је невјеројатан интерес и бројне нове контакте и аурадње", истиче Петра Тхеман, чије предавање о овом пројекту и дигиталном брендирању земље носи наслов 'Фински емојији, анализа случаја дигиталне дипломације данашњице'.

Десети Weekend Media Festival ове се године одржава од 21. до 24. септембра у просторима старе Творнице духана у Ровињу, под генералним покровитељством Адрис групе. У својој првој деценији Weekend је угостио готово 45.000 судионика: 1.000 говорника, 35.000 медијских, маркетиншких и ПР професионалаца, 3.500 студената и 5.000 акредитованих новинара из цијелог региона. Позиционирао се као највећи комуникацијски фаестивал у југоисточној Европи, а први је најавио и неке од топ трендова попут мобилног оглашавања, нативе оглашавања, дигитализације, programmatica и blockchaina.

Weekend није резервиран само за предавања и дискусије, већ је и мјесто за партyје и networking који ће ове године бити подигнути на нову разину. Помно осмишљен музички програм одувијек је био један од најјачих адута фестивала, а ове године ће бити и изненађења прилагођених великом јубилеју.

   Контакт за медије:

Мартина Пинтарић, 404

[email protected]

++ 385 98 696 797

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана