Универзитет у Источном Сарајеву: Успјешно завршена реакредитација

Срна
Универзитет у Источном Сарајеву: Успјешно завршена реакредитација

Источно Сарајево - Комисија домаћих и међународних стручњака за оцјењивање и ревизију квалитета и давање препорука о акредитацији завршила је јуче процес реакредитације Универзитета у Источном Сарајеву и акредитације 12 пријављених студијских програма, те дала препоруке шта мора бити урађено у наредном петогодишњем периоду.

Начелник Одјељења за акредитацију у Агенцији за акредитацију високошколских установа РС Југослав Вук Тепић рекао је да је процес реакредитације успјешно завршен.

- Процес је сјајно завршен, с обзиром на то да смо имали кратке рокове за припрему, тако да ћемо први пут имати, уз реакредитовану установу, и реакредитоване студијске програме - изјавио је Тепић и истакао да за реакредитацију, односно акредитацију постоји више високих критеријума које су морали испунити и Универзитет и студијски програми, додавши да су у процес реакредитације прво кренули јавни универзитети у Српској, након чега ће ићи и приватне високошколске установе.

Проректор за међународну сарадњу и обезбјеђење квалитета Универзитета у Источном Сарајеву Дејан Бокоњић изразио је задовољство, истакавши да је процес био дуготрајан.

- Прије годину су већ били готови извјештаји који садрже више од 1.000 страница текстова, доказа, слика, потврда о функционисању нашег универзитета и студијских програма - рекао је Бокоњић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана