Ујединила се два синдиката

М. Ми.
Ујединила се два синдиката

Теслић - Синдикат управе РС, који је у фебруару ове године иступио из Савеза синдиката, као највеће синдикалне организације у Српској, приступио је у петак Конфедерацији синдиката РС.

Предсједник Синдиката управе РС Божо Марић рекао је да су из Савеза синдиката иступили јер су били незадовољни неспровођењем реформи у овој синдикалној организацији.

- Конфедерација је лабавије организована, јер њен Статут не дозвољава прегласавање њених чланица које спроводе своју политику. То је предуслов за стварање јаког, већинског и репрезентативног синдиката у РС, који ће се истински борити за бољи положај запослених - казао је Марић и додао да ће уласком у Конфедерацију синдиката заштити раднике у привреди, који још немају ни општи колективни уговор.

Предсједник Конфедерације синдиката РС Жељко Тепавчевић каже да приступање Синдиката управе представља почетак омасовљења и изградње јаке синдикалне централе која ће се бавити унапређењем и заштитом права радника.

- Сада су створени предуслови да Конфедерација синдиката може да се бори и дјелује на мјестима гдје се доносе законска рјешења. Радници су незадовољни радом Савеза синдиката и ми ћемо стати у заштиту оних над којима они спроводе хајку. Затражићемо и да Савез синдиката докаже репрезентативност, а једини критеријум за то биће број активних чланова - казао је Тепавчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана