У Прњавору отворена зграда Електродистрибуције: Бољи услови за електричаре и грађане

А. Јанковић, Ј. Перишић
У Прњавору отворена зграда Електродистрибуције: Бољи услови за електричаре и грађане

Прњавор - Радници "Електродистрибуције" Прњавор добили су нову, савремено изграђену пословну зграду, коју су у петак отворили министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић, в.д. генералног директора "Електропривреде РС" Жељко Ковачевић и директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић.

Новоизграђени објекат у Прњавору протеже се на три етаже и више од 660 квадратних метара, а осим просторија за раднике и архиву, обухватиће и услужни центар за потребе око 18.000 купаца електричне енергије.

У изградњу прве фазе објекта "Електрокрајина" је уложила око 760.000 марака властитих средстава, док ће укупна вриједност инвестиције износити око 1,3 милиона КМ.

Савановић је рекао да новоизграђени објекат показује стабилност "Електропривреде РС" и нагласио да "Електрокрајина" има менаџмент који добро ради, који има визију и снажну подршку институција РС, прије свега Владе и ресорног министарства.

Кузмановићева је нагласила да је побољшање пословно-финансијских резултата "Електрокрајине" омогућило реализацију инвестиције у Прњавору.

- Ово земљиште је купљено још 80-тих година прошлог вијека са намјеном дислокације пословне зграде и смјештаја свих објеката и радника. Послије 30 година од те идеје отварамо модеран објекат "Електродистрибуције" Прњавор, који ће побољшати рад запослених - казала је Кузмановићева.

Она је додала да је "Електрокрајина" ове године реализовала 70 одсто планираних инвестиција у дистрибутивну мрежу, а доста је уложено и у осавремењавање механизације и возила.

- Осим инвестирања у опрему и објекте, водимо рачуна и о својим радницима. Ово је један вид бриге о њиховом стандарду, да могу да раде у условним просторијама. С друге стране и наши купци ће бити примљени на начин који приличи озбиљном предузећу - рекла је Кузмановићева.

Руководилац Одјељења за правне и опште послове прњаворске "Електродистрибуције" Тања Козаревић каже да ће нови објекат увелико олакшати рад.

- Овдје ћу поред мира имати и архиву, те нову опрему, што ће допринијети томе да будем ефикаснија на послу - каже Козаревићева.

Начелник Прњавора Синиша Гатарић захвалио је руководству "Електрокрајине" на новом објекту, истичући да је наплативост струје у овој општини већа од 95 одсто.

Кузмановићева је у петак пустила у рад и нову трафо-станицу у улици Јована Рашковића у бањалучкој мјесној заједници Лауш два и озваничила реконструкцију нисконапонске мреже у овом дијелу града.

- Сада смо ријешили проблем за 70 домаћинстава, која ће имати квалитетније снабдијевање струјом. Осим тога, имамо још 30 захтјева за прикључење на ову трафо-станицу. Санирали смо и дио нисконапонске мреже, па ће сада сви у овом дијелу града имати квалитетнију струју - рекла је она.

Истакла је да је ово једна од 15 трафо-станица које су биле у плану инвестиција "Електрокрајине" за 2016. годину.

Рођендан

Директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић истакла је да ово предузеће идуће године прославља 75 година постојања.

- Од 2006. године интезивно радимо и пуно тога је завршено, али остало је још купаца до којих треба доћи, санирати мрежу и побољшати квалитет снабдијевања електричном енергијом - казала је Кузмановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана