Туризам може да постане топ сектор домаће привреде

Срна
Туризам може да постане топ сектор домаће привреде

БЕОГРАД - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министар Сташа Кошарац оцијенио је данас да туризам у Републици Српској и у цијелој БиХ има потенцијал да постане топ сектор домаће привреде.

Кошарац је након обиласка штанда Републике Српске на Међународном сајму туризма у Београду истакао да је за Српску веома значајно што промовише своје туристичке потенцијале у граду, у којем се, према његовим ријечима,
обликују озбиљне одлуке о регионалној сарадњи.

Наводећи да је сарадња држава региона од виталног значаја, Кошарац је најавио да ће политичари из Републике Српске уложити напоре да њихове колеге из осталих дијелова БиХ схвате да морају да наступају заједно у важним регионалним пројектима.

- Једна од грана на које се то односи јесте и туризам. Република Српска у тој области има потенцијал који показује свакодневно. Велики новчани приливи и девизна средства која долазе у Српску представљају адекватан одговор на вриједан рад наших туристичких радника и промоцију наших туристичких потенцијала - рекао је Кошарац.

Он је указао да је неопходан стални рад на промоцији туристичких вриједности, што је опредјељење институција Републике Српске.

- Треба да се хвалимо резултатима у Олимпијском центру Јахорина. То је примјер добре праксе, гдје су институције Републике Српске подржале инвестиције, тако да је данас овај олимпијски центар адреса са којом се сви пореде. То је побједа Републике Српске и побједа туризма Српске - нагласио је Кошарац.

Како каже, радује га чињеница да постоји свијест о потреби да се створи јединствено туристичко тржиште, јер је то веома значајно за све земље региона.

- Такође, радује ме и то што данас на Сајму имамо више од 20 излагача из Републике Српске. То показује дисперзиван развој туристичке привреде у Српској. Истовремено, то је потврда да Република Српска, Влада и њене институције имају одговорну политику - оцијенио је Кошарац.

Кошарац је данас заједно са министром трговине и туризма Републике Српске Сузаном Гашић и шефом Представништва Републике Српске у Србији Млађеном Цицовићем посјетио излагаче из Српске, који учествују на 43. Међународном сајму туризма у Београду.

На штанду Републике Српске у Хали 4 Београдског сајма више од 20 туристичких организација и привредних субјеката представили су своју понуду посјетиоцима најзначајније туристичке манифестације у региону.

Београдски сајам туризам, на којем наступа 13 земаља, свечано је отворен јуче и трајаће до недјеље, 27. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана