Стручњак каже да изградња подземних гаража испод УКЦ-а Српске није угрозила околне објекте

А. Ј. Р.
Стручњак каже да изградња подземних гаража испод УКЦ-а Српске није угрозила околне објекте

БАЊАЛУКА - Изградња подземних гаража испод Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске није угрозила ни објекте болнице, ни околне куће ни саобраћајнице и нема бојазни по пацијенте и грађане.

Истакао је то данас дипломирани инжењер грађевинарства и одговорни пројектант за објекат јавног паркиралишта УКЦ-а Спасоје Дерајић наводећи да су пукотине које су се појавиле на паркингу испред Клинике за гинекологију и акушерство УКЦ-а РС само слијегање тла, али не и клизиште.

- Слијегање паркинга је почело и раније, то је процес који траје већ годинама и није истина да се појавио тек сада када је започета градња подземних гаража. Упркос том слијегању тла, нема никакве угрожености ни темељне јаме новог објекта, нити било чега другог-казао је Дерајић.

У УКЦ-у су казали да изградња паркинга на локацији Паприковац није само изградња гаражних мјеста, већ рјешавање великих саобраћајних проблема једног дјела града, који се налази на брду и који са једне стране лежи на затвореном руднику, а с друге стране на клизишту.

- То је све трусно тло и не изненађује појава периферних клизишта и одрона - казали су у УКЦ-у Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана