Stručnjak kaže da izgradnja podzemnih garaža ispod UKC-a Srpske nije ugrozila okolne objekte

A. J. R.
Stručnjak kaže da izgradnja podzemnih garaža ispod UKC-a Srpske nije ugrozila okolne objekte

BANjALUKA - Izgradnja podzemnih garaža ispod Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske nije ugrozila ni objekte bolnice, ni okolne kuće ni saobraćajnice i nema bojazni po pacijente i građane.

Istakao je to danas diplomirani inženjer građevinarstva i odgovorni projektant za objekat javnog parkirališta UKC-a Spasoje Derajić navodeći da su pukotine koje su se pojavile na parkingu ispred Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a RS samo slijeganje tla, ali ne i klizište.

- Slijeganje parkinga je počelo i ranije, to je proces koji traje već godinama i nije istina da se pojavio tek sada kada je započeta gradnja podzemnih garaža. Uprkos tom slijeganju tla, nema nikakve ugroženosti ni temeljne jame novog objekta, niti bilo čega drugog-kazao je Derajić.

U UKC-u su kazali da izgradnja parkinga na lokaciji Paprikovac nije samo izgradnja garažnih mjesta, već rješavanje velikih saobraćajnih problema jednog djela grada, koji se nalazi na brdu i koji sa jedne strane leži na zatvorenom rudniku, a s druge strane na klizištu.

- To je sve trusno tlo i ne iznenađuje pojava perifernih klizišta i odrona - kazali su u UKC-u Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana