Станари трећег павиљона СЦ Никола Тесла у Бањалуци страхују да им плафон не падне на главу

Данијела Стоканић
Станари трећег павиљона СЦ Никола Тесла у Бањалуци страхују да им плафон не падне на главу

Бањалука - Док се "крвна слика" прва два павиљона Студентског центра "Никола Тесла" Бањалука полако поправља, станари трећег свакодневно страхују да им се плафон, са којег капље вода, не сруши на главу.

Да ситуација измиче контроли на "Фејсбук" страници овог центра пожалила се једна од станарки трећег павиљона, која тврди да надлежни више од пола године игноришу пријаве квара на цијевима и плафону.

- Бетон изнад наших глава се "циједи" свако вече. Чекаћемо да се оциједи, можда нам једне вечери и плафон падне на главу. Брука и срамота - навела је Марија Грбић, која је ове тврдње поткријепила видео-снимком.

Ништа задовољнији условима у овом павиљону нису ни други станари.

- Годинама се жалимо на лоше инсталације, катастрофално гријање, недостатак топле воде и влагу која избија из свих ћошкова, а нико ништа не предузима, само нам мажу очи - казао је један од станара, који није желио да му објавимо име.

Предсједник Скупштине СЦ "Никола Тесла" Љубиша Карлица истакао је да за квар није знао док станарка то није објавила у "Фејсбук" групи.

- Чим сам видио објаву колегинице, одмах сам позвао мајсторе и они су отклонили квар. Остало је још само да прекрече тај дио плафона, а то ће урадити у понедјељак јер је потребно неколико дана да се тај дио осуши - казао је Карлица.

Додао је да је до квара дошло након пуцања инсталација и туш кабине на четвртом спрату, па је вода, кад се неко туширао, цурила на трећи спрат. Ситуација у првом павиљону је, подсјетио је Карлица, много боља од када је постављена нова столарија, а станари могу да одахну јер ће зими стално имати топлу воду, што није био случај раније.

Са овим проблемом упознат је и директор овог центра Зоран Бабић. Он каже да је одређен број соба у трећем павиљону у лошем стању, те да ће и оне ускоро доћи на ред за санацију.

- У првом павиљону план је да санирамо више од 20 соба како бисмо ријешили проблем са читаоницом, на коју се станари жале. За то имам сагласност  надлежних и са радовима ћемо ускоро почети - казао је Бабић.

Он је, како каже, већ упознао институције и Дирекција за изградњу и обнову је већ документовала проблеме и у трећем павиљону.

- Проблеме ћемо сукцесивно рјешавати. Собе које буду угрожене до те мјере, а не стигнемо их ријешити у датом моменту, затворићемо, а отворићемо их тек када их санирамо - рекао је Бабић.

Боље услове у прва три павиљона од идуће године студентима је обећао и министар просвјете и културе РС Дане Малешевић.

Смјештај

Студентски центар "Никола Тесла" објавио је у петак незваничну ранг-листу за смјештај новоуписаних студената. Право на смјештај у првом кругу има првих 267 студената, док се на ранг-листи нашло 409 бруцоша.

Студенти који први пут уписују прву годину студија прилику да се пријаве за смјештај у дому имали су до сриједе, док њихове старије колеге пријаве могу слати до 27. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана