Српска добила 53 туристичка водича

А. Ј.
Српска добила 53 туристичка водича

Бањалука - У просторијама Министарства трговине и туризма РС јуче су додијељени сертификати за 28 туристичких водича од укупно 53 који су положили испит за стицање звања туристичког водича за подручје РС.

Помоћник министра за туризам Драгана Ристић истакла је да су Влада РС и ресорно министарство свјесни значаја туризма као привредне гране у развоју, што је тренд не само у РС, већ и у већини земаља свијета. 

- Српска не жели да пропусти свјетске токове, већ жели да буде дио свјетске туристичке привреде у успону. Да би се то постигло, потребно је стандардизовати област туризма, а један од тих процеса је обука и оспособљавање туристичких водича - навела је Ристићева.

Она је истакла да је њихов значај велики за туризам у РС. 

- Туристички водичи су један од главних презентера наше туристичке понуде. Врло често су и први контакт нашег простора са туристима и ресорно министарство је препознало потребу новог циклуса обуке туристичких водича и овај догађај је потврда спроведених активности - рекла је Ристићева и додала да су од пријављених 79 кандидата стручни испит за туристичког водича у овом циклусу положила 53 кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана