Средњошколцима одржано предавање о опасностима на интернету

Срна
Средњошколцима одржано предавање о опасностима на интернету

ГРАДИШКА - Градишки полицајци упозорили су данас ученике Техничке школе на опасности са којима се могу суочити на интернету, као и да на друштвеним мрежама не остављају личне податке.

Инспектор у Одјељењу криминалистичке полиције Полицијске управе Градишка Дејан Гвозден рекао је да ученици морају знати да интернет све памти и да своје личне податке не треба да остављају на друштвенима мрежама, јер на тај начин могу да буду изложени опасностима.

Он је навео да је циљ предавања, која Министарство унутрашњих послова организује у школама у Републици Српској, да ученике упозоре на опасности и како да се заштите приликом коришћења друштвених мреже и других садржаја на интернету.

Гвозден је додао да Полицијска управа Градишка у сарадњи са Одјељењем за високотехнолошки криминалитет МУП-а Српске ради на расвјетљавању свих прекрашаја и кривичних дјела насиља на интернету.

Предагог у Техничкој школи у Градишци Далиборка Лакобрија рекла је да на часовима одјељенске заједнице велику пажњу посвећују темама које су везане за вршњачко насиље и опасности са којима се ученици могу сусретати на друштвеним мрежама и интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана