Srednjoškolcima održano predavanje o opasnostima na internetu

Srna
Srednjoškolcima održano predavanje o opasnostima na internetu

GRADIŠKA - Gradiški policajci upozorili su danas učenike Tehničke škole na opasnosti sa kojima se mogu suočiti na internetu, kao i da na društvenim mrežama ne ostavljaju lične podatke.

Inspektor u Odjeljenju kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Dejan Gvozden rekao je da učenici moraju znati da internet sve pamti i da svoje lične podatke ne treba da ostavljaju na društvenima mrežama, jer na taj način mogu da budu izloženi opasnostima.

On je naveo da je cilj predavanja, koja Ministarstvo unutrašnjih poslova organizuje u školama u Republici Srpskoj, da učenike upozore na opasnosti i kako da se zaštite prilikom korišćenja društvenih mreže i drugih sadržaja na internetu.

Gvozden je dodao da Policijska uprava Gradiška u saradnji sa Odjeljenjem za visokotehnološki kriminalitet MUP-a Srpske radi na rasvjetljavanju svih prekrašaja i krivičnih djela nasilja na internetu.

Predagog u Tehničkoj školi u Gradišci Daliborka Lakobrija rekla je da na časovima odjeljenske zajednice veliku pažnju posvećuju temama koje su vezane za vršnjačko nasilje i opasnosti sa kojima se učenici mogu susretati na društvenim mrežama i internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana