Спомен-обиљежје за погинуле борце у Новом Граду

Срна
Спомен-обиљежје за погинуле борце у Новом Граду

НОВИ ГРАД - У порти Храма Светог Василија Острошког у насељу Јабланица у општини Нови Град почела је изградња спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске овог и насеља Реповац, рекао је Срни предсједник општинске Борачке организације Маринко Гачић.

Гачић је истакао да изградњу финансирају Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и општинска Борачка организација.

“Планирано је да, уколико то дозволе временске прилике, радови буду завршени до прољећа, када ће спомен-обиљежје бити освештано”, навео је Гачић.

Он је додао да у овој општини спомен-обиљежја нису изграђена у четири мјесне заједнице - Рудице, Кршље, Пољавнице и Блатна.

“У плану је да идуће године ријешимо потребну документацију с обзиром на то да је изградња планирана у портама храмова. Када је ријеч о осталим мјесним заједницама, спомен-обиљежја су завршена, као и централно спомен-обиљежје у Новом Граду”, истакао је Гачић.

Он је нагласио да је Борачка организација погинулом борцу Радославу Лукачу, који није имао уже породице, подигла споменик на мјесном гробљу у Рудицама, гдје је сахрањен прије двије године, након идентификације.

Гачић је навео да је споменик освештан 10. октобра, на Михољске задушнице. 



 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана