СНСД: Разрјешити случај трагично преминулог Давида Драгичевића

Срна
СНСД: Разрјешити случај трагично преминулог Давида Драгичевића

Бањалука - Савез независних социјалдемократа /СНСД/ изразио је најискреније саучешће породици трагично преминулог Давида Драгичевића и позвао надлежне институције да професионално и у најскоријем року утврде све релевантне чињенице и ријеше овај случај.

"Овом приликом желимо подсјетити јавност да је наш однос према овом случају одмах исказао предсједник наше странке Милорад Додик који је, послије разговора са породицом и на њихов захтјев, тражио и обезбиједио да се изврши нова обдукција и да се додатно анализирају сви детаљи истраге и утврде чињенице", наводи се саопштењу СНСД-а.


СНСД је осудио поступке одређених људи и организација који су, како се истиче у саопштењу, од самог почетка политизовали и злоупотријебили овај трагични случај и искрену бол и патњу породице.

"Сматрамо да ово није питање за политичке партије, већ за тужилаштво, којем овом приликом пружамо подршку и позивамо да професионално и транспарентно разријеши случај", наводе из СНСД-а и додају да од тужилаштва очекују да у најскоријем року ожалошћеној породици пружи одговоре на њихове приговоре.

Из СНСД-а наводе да инсистирају и да се јасно утврди одговорност појединаца и носилаца функција у надлежним институцијама, гдје за то постоје разлози.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана