Одузета разна роба вриједности 62.000 КМ

Срна
Одузета разна роба вриједности 62.000 КМ

Бањалука - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ у регионалном центру Тузла у девет одвојених акција на терену привремено су одузели разну робу у вриједности 62.000 КМ, саопштено је из УИО БиХ.

У саопштењу је наведено да су службеници УИО, на основу оперативних сазнања о незаконитом промету робе, на путној комуникацији Брчко-Орашје привремено одузели 315 комада текстилних производа марки „адидас“ и „најк“.


На граничним прелазима Каракај и Шепак одузете су кријумчарене патике и торбе, док је на прелазима Рача и Орашје откривено 716 комада сакривених текстилних производа у возилу које је улазило у БиХ.

Приком провјере промета и поријекла робе на путу Брчко–Шамац утврђене су три неправилности и привремено одузето 276 пари обуће.

Ријеч је о роби страног поријекла за коју лица од којих је роба привремено одузета нису имала доказе о поријеклу и прекршајно су санкционисана.

„У току предузимања мјера из своје надлежности службеници УИО користили су специјалистичку опремну за преглед возила, коју је Управи донирала Влада САД путем Програма ЕЏБС“, наведено је у саопштењу.

У протеклих неколко дана службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра Бањалука, у сарадњи са колегама из Мостара, у неколико одвојених акција на подручју Бужима и Велике Кладуше одузели су већу количину златног и сребрног накита тржишне вриједности 295.386 КМ која се продавала на „црном тржишту“ БиХ.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да путем отворене линије 080/02-06-07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а или сваки облик незаконите трговине, а позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана