Мост на путу Петрово-Ораховица званично пуштен у саобраћај

Срна
Мост на путу Петрово-Ораховица званично пуштен у саобраћај

ПЕТРОВО - У Петрову је данас пуштен у саобраћај реконструисани мост преко ријеке Спрече на путу Петрово-Ораховица, који је реконструисан средствима општине у износу од око 87.500 КМ и донатора компаније “Ширбеговић” од око 26.000 КМ.

Мост су симболично пустили у саобраћај начелник општине Петрово Озрен Петковић, власник компаније “Ширбеговић” Фарук Ширбеговић и главни пројектант Обрад Радић.

Петковић је изразио задовољство што је окончана санација и реконструкција овог моста, који је од 1995. године био оштећен и којем је била упитна и носивост и безбједност.

“Овај мост нас спаја и географски и људски. Показали смо како треба градити суживот и гледати у будућност. Рјешавањем овог инфраструктурног пројекта омогућили смо нормалан проток људи и роба и сигурно смо унаприједили квалитет живота становништву”, рекао је Петковић.

Ширбеговић је рекао да је поносан и сретан на доприносу у реконструкцији моста, све с циљем добробити грађана општина Петрово и Грачаница.

Радић појашњава да је пројектом протицајни профил ријеке Спрече враћен на првобитни ниво, док је реконструкција подразумијевала и санацију постојећег хабајућег слоја и израду ивичњака, као и нове одбојне ограде.

Мост на ријеци Спречи налази се на ентитетској граници и претрпио је велика оштећења у експлозији 1995. године.

Након завршетка ратних сукоба мост је пуштен у саобраћај на начин да је затрпано комплетно “поље” конструкције, чиме је ријечно корито сужено за око 12 метара.

Пројектом санације и реконструкције мосту је враћена првобитна дужина.

Радове на реконструкцији и санацији моста у предвиђеном року извела је фирма “Плоско бетон” из Осјечана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана