Лијек за јавне набавке стиже половином године

В. К.
Лијек за јавне набавке стиже половином године

Сарајево - Нова стратегија развоја јавних набавки у БиХ требало би да буде израђена до краја јуна, а да је тај документ потребно донијети што прије упозорили су и из Европске комисије.

У Агенцији за јавне набавке БиХ су казали да су усвојена сва подзаконска акта предвиђена Законом о јавним набавкама, осим правилника о службеницима за јавне набавке који је упућен на адресу Савјета министара БиХ и правилника о е-аукцији.

- План је да стратегија развоја јавних набавки у БиХ буде израђена до 30. јуна. Предложићемо Савјету министара да за израду тог документа формира радну групу у коју ће бити укључени сви релевантни фактори - казали су у Агенцији за јавне набавке.

У извјештају Европске комисије о напретку БиХ у европским интеграцијама за 2015. годину наведено је да је постигнут одређени напредак када је ријеч о побољшању услова у области јавних набавки, али да треба да буду учињени додатни напори.

- Агенција за јавне набавке спроводи Стратегију развоја система јавних набавки у БиХ. Тај документ је застарио и потребно је да буде ажуриран у складу са одредбама новог Закона о јавним набавкама БиХ - наведено је у извјештају Европске комисије, у којем је указано да надлежни треба да усвоје и преостале подзаконске акте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана