Херојски подвиг полицајаца Дејана Новића и Будимира Поповића:Спасио жену од утапања на мајчин рођендан

Данијела Стоканић
Херојски подвиг полицајаца Дејана Новића и Будимира Поповића:Спасио жену од утапања на мајчин рођендан

Бањалука - Недјеља 1. октобар, када је мојој мајци био рођендан, остаће ми заувијек у сјећању јер сам на тај дан успио да спасим живот мајке некога другога.

Испричао је то "Гласу Српске" полицајац Дејан Новић (27) који је са колегом из Полицијске управе Бањалука Будимиром Поповићем (42) прије три дана успио да од самоубиства одговори једну Бањалучанку (57).

Новићев и Поповићев уобичајени радни дан прекинула је службена дојава да се несрећна жена из своје куће упутила на обалу Врбаса код тврђаве Кастел с намјером да се утопи.

Новић је испричао да су прилазећи обали најприје помислили да су закаснили, јер су у трави угледали женске ципеле, а у Врбасу особу која је већ била далеко од обале.

- Потрчали смо мислећи да је жена већ скочила у воду, али смо тек када смо пришли ближе видјели да је у води мушкарац. Он нам је довикнуо да се купа и показао на жену која је била само неколико корака од Врбаса. Пао нам је камен са срца - рекао је Новић додавши да је поред жене био и члан њене породице којег је он­а одгуривала руком.

- Полако смо пришли како је не бисмо уплашили. Она се приближавала води гурајући од себе тог члана породице, који је обавијестио полицију о овом немилом догађају, након што је прочитао опроштајну поруку - казао је Новић.

Разговарајући с њом успјели су да је наговоре да се одмакне од воде и да је одведу на другу локацију.

Поповић, који иза себе има неколико хуманих гестова у служби, казао је да га је највише бринуло да ли ће он и Новић стићи на вријеме.

- У оваквим и сличним случајевима никад нећу оклијевати ни секунд, одмах ћу прискочити у помоћ без обзира на то да ли сам ту по службеној дужности или случајни пролазник - казао је Поповић и додао да је то његова људска и морална обавеза.

Ова два хероја кажу да највише воле када заједно раде, јер тако дају свој максимум. Вијест о њиховом племенитом чину већ се препричава.

Захвалнице

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач је крајем прошле године на традиционалном пријему уручио захвалнице полицијским службеницима који су показали највише храбрости, хуманости и пожртвованости у обављању својих послова и задатака. Међу њих 12 био је и Будимир Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана