Гвозденовић осудио нападе на чланове борачке популације

Срна
Гвозденовић осудио нападе на чланове борачке популације

БРАТУНАЦ- Предсједник Борачке организације Братунац Зоран Гвозденовић осудио је присталице назависног кандидата за начелника општине Братунац Срђана Ранкића због, како је навео у саопштењу, два отворена напада на чланове борачке популације.

Гвозденовић је истакао да је неприхватљиво и за сваку осуду то да се предизборна кампања и борба за одређену функцију воде пријетњама и физичким нападима на неистомишљенике, те додао да такве треба санкционисати.

Он је навео да су Ранкићеве присталице физички напале и повриједиле брата погинулог борца Војске Републике Српске Славишу Мркају, а у другом случају да је Ранкић лично вербално напао и пријетио физичким обрачуном тешком ратном војном инвалиду Ратку Спајићу, који је након рањавања у фебруара 1995. године био 24 дана у коми и једва преживио, а остале су трајне тешеке посљедице тог рањавања.

Гвозденовић је у име Борачке организације Братунца упутио апел свим политичким субјектима и кандидатима да на примјерен начин воде кампању, те да лична политичка незадовољства, фрустрације, неуспјехе и болесне амбиције не лијече вербалним и физичким нападима на грађане, а посебно да не дирају борце и не изазивају њихово додатно незадовољство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана