Gvozdenović osudio napade na članove boračke populacije

Srna
Gvozdenović osudio napade na članove boračke populacije

BRATUNAC- Predsjednik Boračke organizacije Bratunac Zoran Gvozdenović osudio je pristalice nazavisnog kandidata za načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića zbog, kako je naveo u saopštenju, dva otvorena napada na članove boračke populacije.

Gvozdenović je istakao da je neprihvatljivo i za svaku osudu to da se predizborna kampanja i borba za određenu funkciju vode prijetnjama i fizičkim napadima na neistomišljenike, te dodao da takve treba sankcionisati.

On je naveo da su Rankićeve pristalice fizički napale i povrijedile brata poginulog borca Vojske Republike Srpske Slavišu Mrkaju, a u drugom slučaju da je Rankić lično verbalno napao i prijetio fizičkim obračunom teškom ratnom vojnom invalidu Ratku Spajiću, koji je nakon ranjavanja u februara 1995. godine bio 24 dana u komi i jedva preživio, a ostale su trajne tešeke posljedice tog ranjavanja.

Gvozdenović je u ime Boračke organizacije Bratunca uputio apel svim političkim subjektima i kandidatima da na primjeren način vode kampanju, te da lična politička nezadovoljstva, frustracije, neuspjehe i bolesne ambicije ne liječe verbalnim i fizičkim napadima na građane, a posebno da ne diraju borce i ne izazivaju njihovo dodatno nezadovoljstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana