Додик: Подржати домаћу производњу вина

Срна
Додик: Подржати домаћу производњу вина

БЕОГРАД- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је данас Винарији "Вукоје" успјешан наступ на Првом међународном сајму вина "Винска визија Отвореног Балкана" у Београду, те поручио да треба подржати домаће произвођаче вина о чему ће бити више ријечи у наредним данима.

"Међу 400 излагача из 27 земаља `Царско вино Вукоје` је освојило 98 од 100 поена. То је велико остварење и ја им честитам. Винарија `Вукоје` је једна од наших најбољих и жање сва признања за најбоље", рекао је Додик за РТРС.

Додик, који је данас са премијером Србије Аном Брнабић посјетио сајам вина, честитао је свим домаћим излагачима, напомињући да они који нису ту, остају сиромашнији за једно фино искуство.

"Ми морамо да пратимо трендове јер је ова врста производње препозната у читавом свијету", рекао је Додик и указао да производња вина није довољна, већ је произвођачима потребно омогућити да се представе на прави начин.

Он је рекао да сви они који су против "Отвореног Балкана" треба да дођу овдје и виде шта та идеја значи - у овом конкретном случају да произвођачи могу да дођу и представе своје производе

Додик је честитао организатору, држави Србији, што је са овом идејом ушла у приказ практичне идеје "Отвореног Балкана".

"Ја сам човјек који је много тога прошао, посјетио сајмове различитог типа, али ово ме импресионирало - од изложбе произвођача, до музеја, историје производње вина... Био сам на завршној сесији оцјењивања вина у више категорија. Све је на врхунском нивоу, ту су најпознатије судије из свијета", рекао је Додик.

Први међународни сајам вина "Винска визија Отвореног Балкана" отворен је на Београдском сајму, под покровитељством влада Србије, Сјеверне Македоније и Албаније у оквиру иницијативе "Отворени Балкан".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана