Званичници честитали свим католицима Ускрс

СРНА
Званичници честитали свим католицима Ускрс

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик пожелио је католичким вјерницима срећан Ускрс и да овај највећи хришћански празник прославе у миру, здрављу и благостању, испуњени племенитим мислима и срца пуног радости.

"Нека вјера у Христово ускрснуће донесе наду у бољу будућност, пробуди све хришћанске врлине које гарантују просперитет и напредак друштва, укључујући међусобно разумијевање, поштовање и солидарност међу људима и народима", наводи се у честитки предсједника Српске надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу, свештенству, редовништву, те свим католицима и осталим хришћанима у Српској и БиХ који овај празник прослављају по грегоријанском календару.

Бискуп бањалучки Фрањо Комарица раније је честитао свим католичким вјерницима Ускрс, који прослављају у неђељу, 9. априла, поручивши да треба да се труде да изграде свијет са више правде, милосрђа, љубави и истинског мира. 

Вишковић: Само ослоњени једни на друге можемо савладати изазове

 Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Ускрс надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу, бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару, са жељом да овај празник прославе у добром расположењу и радосном породичном окупљању.

"Нека овај велики празник, који слави побједу живота над смрћу, оснажи нашу вјеру и подсјети на важност опраштања и разумијевања међу људима јер само ослоњени једни на друге можемо савладати све изазове које носи вријеме пред нама. Сретан Ускрс!", наведено је у честитки предсједника Владе Српске.

Католички вјерници прославиће Ускрс у недјељу, 9. априла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана