Ђокић: Циљ развијена и стабилна Српска

Агенције
Ђокић: Циљ развијена и стабилна Српска

Бањалука - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић рекао је да су политички циљеви ове странке економски развијена, социјално стабилна Република Српска са израженим друштвом социјалне правде и солидарности, у којем се као највећа вриједност поставља човјек, преносе агенције.

- Они који и данас у први план истичу национализам и само себе, немају будућност. Будућност је на онима који су спремни да се повезују са свијетом и који желе да раде и улажу за добробит свих, а то су социјалисти - рекао је Ђокић на свечаном обиљежавању 19 година успјешног политичког дјеловања Општинског одбора Социјалистичке партије у Дервенти.

Ђокић је рекао да социјалисти у Дервенти имају добар потенцијал и да се од њих у наредном периоду очекују још бољи резултати и више рада, јер ће то бити корисно за грађане ове општине, која је захваљујући социјалистима 1997. године “ударила” квалитетне темеље на којима је посљедњих седам година много урађено, саопштено је из ове странке.

У саопштењу се наводи да је начелник Дервенте Милорад Симић захвалио социјалистима на подршци у активностима које су довеле до тога да је Дервента данас један од градова који могу да буду добар примјер развоја, а посебно у погледу извоза и запошљавања становништва.

- Заједно смо урадили доста и ако кажемо да је Српска бољи дио БиХ онда можемо рећи да је Дервента данас бољи дио Српске - рекао је Симић и додао да је ова општина из неразвијених успјела да се избори за категорију развијене општине.

Предсједник Општинског одбора СП-а Дервента Душан Рашић рекао је да су социјалисти дали свој допринос у изградњи Дервенте, која је некада била најразрушенији град у Републици.

Он је поручио да ће представници ове странке у локалној власти и даље радити на рјешавању основних питања грађана који се односе на побољшање услова за живот обичног човјека како у градском тако и у сеоским подручјима.

Социјалисти су, према његовим ријечима, на протеклим локалним изборима у Дервенти самостално изашли на изборе и освојили исти број гласова као и у ранијем периоду када су имали заједнички наступ са још неким странкама, што говори да се партија стабилизује у сваком погледу.

Свечаном обиљежавању 19 година успјешног политичког дјеловања Општинског одбора СП-а у Дервенти присуствовао је и потпредсједник социјалиста Ристо Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана