Данас претежно сунчано, температура до 19 степени

Срна
Бањалука
Foto: А. Чавић | Бањалука

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује претежно сунчано и топлије вријеме, уз промјенљиву облачност и кишу понегдје у вишим предјелима на истоку.

Максимална температура ваздуха износиће од 12 до 19, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Јутрос је још увијек облачно у већини предјела уз кишу на истоку и слаб снијег у вишим предјелима. Прије подне киша ће се полако премјестити ка истоку, а са сјеверозапада долази до постепеног разведравања.

Касније послије подне и увече могућа је слаба до умјерена облачност која ће захватати сјеверозапад и југоисток, а у осталим предјелима биће претежно ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће вјетар умјерен до јак сјеверни, који током дана постепено слаби.

У Републици Српској и ФБиХ јутрос је претежно облачно са слабом кишом у централним, источним и сјевероисточним подручјима, а у Херцеговини преовладава сунчано уз малу до умјерену облачност, подаци су Федералног хидрометеоролошког звода.

Температура ваздуха у осам часова: Бјелашница минус четири, Хан Пијесак два, Мраковица три, Соколац четири, Невесиње, Гацко и Дринић пет, Сарајево шест, Мркоњић Град, Бугојно, Сребреница и Ливно седам, Вишеград, Тузла, Зеница и Шипово осам, Приједор, Зворник, Билећа, Требиње, Бихаћ, Градачац и Нови Град девет, Бањалука, Бијељина и Добој 10, Неум 12, те Мостар 14 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана