Danas pretežno sunčano, temperatura do 19 stepeni

Srna
Banjaluka
Foto: A. Čavić | Banjaluka

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje pretežno sunčano i toplije vrijeme, uz promjenljivu oblačnost i kišu ponegdje u višim predjelima na istoku.

Maksimalna temperatura vazduha iznosiće od 12 do 19, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Jutros je još uvijek oblačno u većini predjela uz kišu na istoku i slab snijeg u višim predjelima. Prije podne kiša će se polako premjestiti ka istoku, a sa sjeverozapada dolazi do postepenog razvedravanja.

Kasnije poslije podne i uveče moguća je slaba do umjerena oblačnost koja će zahvatati sjeverozapad i jugoistok, a u ostalim predjelima biće pretežno vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće vjetar umjeren do jak sjeverni, koji tokom dana postepeno slabi.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je pretežno oblačno sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a u Hercegovini preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zvoda.

Temperatura vazduha u osam časova: Bjelašnica minus četiri, Han Pijesak dva, Mrakovica tri, Sokolac četiri, Nevesinje, Gacko i Drinić pet, Sarajevo šest, Mrkonjić Grad, Bugojno, Srebrenica i Livno sedam, Višegrad, Tuzla, Zenica i Šipovo osam, Prijedor, Zvornik, Bileća, Trebinje, Bihać, Gradačac i Novi Grad devet, Banjaluka, Bijeljina i Doboj 10, Neum 12, te Mostar 14 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana