Аура караван доноси сигурнију будућност

Жељка Кокот
Аура караван доноси сигурнију будућност

Бањалука - "Осигурање Аура" Бањалука покреће едукативну кампању "Аура караван" с циљем да на једноставан и лак начин приближи грађанима концепт осигурања која су савремени, глобални тренд, ствар потребе и начин осигурања будућности.

У "Осигурању Аура" истичу да је због генералног недостатка едукације недовољно информација о потреби за осигурањем, а опште мишљење чак и погрешно.

- Мали проценат осигураних домаћинстава је посљедица традиционалних увјерења да се незгода не може догодити баш мени. Истовремено је присутна погрешна перцепција да је за осигурање имовине потребно издвојити знатну суму новца. Ми смо одлучили да то промијенимо тако што ћемо понудити једноставна објашњења представљајући све користи и предности осигурања које је значајно за сигурност сваког појединца и породице - истакли су у "Аури".

Истакли су да ће посјетити више општина широм РС како би грађанима на једноставан начин приближили појмове из осигурања и објаснили им да уз мале мјесечне износе чине велику ствар за своју и сигурност своје породице.

- Овај несвакидашњи и интерактиван начин едуковања јавности има за циљ подизање свијести о потреби осигурања. Бићемо смјештени на најпрометнијим шеталиштима у свакој општини коју посјетимо - кажу у "Аури".

Фокус ће бити на предностима које доноси осигурање куће или стана и ствари у домаћинству и путничко-здравственог осигурања.

- Занимљиво је знати да трошак за двије кутије цигарета представља износ мјесечне рате осигурања ствари у домаћинству. То значи да је на мјесечну листу трошкова потребно додати заиста мали финансијски улог како би наш дом био заштићен. Иако се осигурањем не могу спријечити нежељени догађаји, њихове посљедице се могу знатно ублажити - наводе у "Осигурању Аура".

Истраживања су показала да становништво нема довољно знања о осигурању, што резултује недовољним осигурањем вриједних ствари. Просјечно годишње улагање у осигурање износи мање од 100 евра по становнику, док је европски просјек око 2.000 евра.

- Како ће важност осигурања у свакој породици расти, истовремено ће расти и свијест грађана о све већој одговорности у осигуравању будућности. Кампањом за подизање свијести грађана о важности осигурања коју започињемо желимо да стотине људи на забаван и занимљив начин едукујемо о предностима и користи од осигурања имовине и осталих врста неживотних осигурања - кажу у "Аури".

Посебно истичу да уочи сезоне годишњих одмора треба схватити опасност од провале у кућу или стан.

- Док ми размишљамо које дестинације можемо посјетити провалници већ знају да ће због наше непажње имати пуне руке посла током љетних мјесеци. Уз полису осигурања куће или стана могуће је заштитити дом и ствари у њему по цијени већ од 0,48 КМ по квадрату мјесечно. Полиса осигурања имовине и ствари укључује покрића као што су пожар, удар грома, изливање воде из канализационих и водоводних цијеви, провалну крађу, разбојништво и низ других опасности. С обзиром на то да одлазак на љетовање често прате и непредвиђене непријатности и незгоде, а трошкови лијечења у иностранству могу бити врло високи, важно је посједовати полису путничко-здравственог осигурања - истакли су у "Аури" наводећи да је информација о кампањи могуће пронаћи на официјелној "Фејсбук" страници "Осигурања Аура" и сајту њњњ.аураосигурање.цом.

Старт у Градишци

Кампања "Аура караван" почиње данас у Градишци.

- Позивамо грађане да од 11 часова дођу у Видовданску улицу у центру Градишке гдје ће их дочекати наши љубазни сарадници које могу питати све што их интересује. Све који нас посјете очекују и изненађења, о чему ће сазнати више од наших сарадника са којима ће се дружити - истичу у "Аури".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана