Кнежево: Шкељића подржало седам одсто суграђана

Ведрана Кулага
Кнежево: Шкељића подржало седам одсто суграђана

Кнежево - Судећи према резултатима општих избора, на којима је као кандидат НДП-а за народног посланика из изборне јединице три добио мање од 700 гласова, Боре Шкељић би могао бити смијењен са мјеста начелника општине Кнежево на референдуму који је заказан за 26. октобар.

Из Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ стигао је извод из централног регистра на коме се налази 9.604 становника Кнежева са правом гласа на референдуму. Уколико се тај број упореди са бројем гласова које је Шкељић освојио на општим изборима јасно је да има подршку само око седам одсто суграђана.

Предсједник Скупштине општине Кнежево Радован Марић каже да је Шкељић добио свега 678 гласова, а за НДП, чији је члан, на подручју Кнежева гласало је 733 бирача.

- Народ је на тај начин рекао шта мисли о њему и његовој владавини - рекао је Марић и додао да је Шкељић довео општину у катастрофално стање и изразио наду да ће то грађани препознати.

Након што је Скупштина општине Кнежево прошле седмице једногласно усвојила одлуку о покретању опозива Шкељића, дефинисано је питање на које ће грађани одговарати на референдуму, односно да ли су за опозив Шкељића или не и именована Комисија за спровођење опозива. Марић каже да комисија ради пуном паром.

- Приоритет нам је да упутимо гласачке листиће на адресу људи који су се пријавили за гласање у одсуству, а све техничке ствари одвијају се како је планирано - рекао је Марић.

Поновио је да Шкељић и даље игнорише скупштинске одлуке и да и даље одбија да достави извјештаје о извршењу буџета, што је и био један од разлога за покретање опозива.

- Дуго смо толерисали нерад и јавашлук, али једини излаз био је опозив Шкељића. Припремамо и допуну кривичне пријаве против Шкељића због недостављања извјештаја и игнорисања одлука Скупштине - рекао је Марић.

Шкељић је почетком септембра у обавјештењу навео да не признаје одлуке Скупштине општине. Он јуче није желио да говори о референдуму додавши да није упознат са том скупштинском одлуком.

Насљедник

Радован Марић каже да унутар скупштинске већине у Кнежеву, коју предводи СНСД, није било озбиљнијих разговора о томе ко би евентуално могао бити Шкељићев насљедник.

- То ће вјероватно бити млађа особа која неће дозволити да се иде на инат, већ на опште повјерење грађана и њихов бољи положај и живот уопште - рекао је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана