Грозница за инстант срећкама тресе Србац

Дејан Јовичић
Грозница за инстант срећкама тресе Србац

СРБАЦ - Након што је Српском прострујала вијест да је у Српцу ових дана извучен главни добитак инстант срећке “Трећа срећа” Лутрије Републике Српске, у овој локалној заједници завладала је права еуфорија, а популарне “гребе” купује и старо и младо.

Радованка Личинар-Живковић, радница киоска у којем је 21-годишњи конобар Н. П. из Српца ове седмице “огребао” 50.000 КМ, каже да за срећкама влада незапамћена потражња, а све залихе које добије из Бањалуке распродају се за дан.

- Радим овдје већ годинама, али не памтим такво интересовање. Од јутра до поподнева продам око 400 “гребалица”. Ево, до 10 часова сам већ продала око 250, док се раније дневно куповало око 50 срећака - рекла нам је у петак Радованка. Додаје да је разлог томе највише награда коју је освојио младић из Српца, чему је и она у значајној мјери допринијела, јер му је извукла главни добитак.

- Често је долазио на овај киоск и куповао по неколико срећака, али без већег успјеха. У понедјељак је дошао да купи цигарете и по обичају “гребалице”, па сам се понудила да их одаберем, што је прихватио. Није прошло ни петнаестак минута, вратио се усхићен, а и ја сам остала у шоку и невјерици. Чула сам да је већ преузео награду и навратио је да ме почасти са 250 КМ - рекла је Радованка.

Истиче да је у петак већ наручила 700 срећака из Бањалуке, али да ће и оне “планути” преко викенда.

- Људи не бирају, купују различите “гребалице”, али највише “Трећу срећу”. И већ је било нових добитака. Један мјештанин је два пута “огребао” по 100 КМ, а доста их је добило ситне износе или замјену за нову срећку. Познаници су ми рекли да је на мом киоску прије неколико дана купљена и срећка са добитком од 5.000 КМ. Није ми се нико јавио, али сам сазнала да је добитак наводно исплаћен на другом продајном мјесту. Очигледно да им доносим срећу, па људи углавном траже да им извлачим “гребе” - каже Радованка.

Права помама за срећкама у Српцу кренула је још прије мјесец дана када је објављено да је Српчанин Слободан Угрен на продајном мјесту Лутрије РС код градске пијаце “огребао” “пежо 208” на инстант срећки “Седмица”.

Угрен каже да је купио 10 различитих срећака, а само једну “Седмицу”, која је на крају била и једина добитна.

- Искористио сам паузу на послу да купим пиће за себе и радне колеге, а када сам видио срећкице прео пута, купио сам пар, па шта буде. Када сам “огребао” “пежо” нисам могао доћи себи, али сам пресрећан јер сам имао стари аутомобил који није био ни регистрован - каже Угрен.

Сретенка Предраговић из Српца каже да редовно купује инстант срећке, али јој се још није посрећило са значајнијим износом.

- Куповала сам редовно “гребе” и прије ове велике награде која је извучена, а углавном их узимам на овом киоску. Узмем их десетак и освајала сам мање износе, а најчешће замјене за нове срећке. Играћу и даље, јер како кажу, ко не игра не може ни да добије - каже Сретенка.

Срећни добици

Многи Српчани још увијек памте несвакидашњу ситуацију из 2008. године када је у наградној игри “лав” пива породица Синише Ђогића из Кладара у истој гајби пронашла двије боце са наградним чеповима за два нова “пежоа 107”. Годину касније Нада Крејић из Српца освојила је “фијат пунто” у наградној игри “Најсрећнији фискални рачун”, коју су организовали Министарство финансија РС и Пореска управа РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана