Бијељина: Од новембра прикључци на гасовод

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Генерални директор "Србијагаса" Нови Сад Душан Бајатовић рекао је данас да би прикључење на гријање гасом у Бијељини могло да се очекује у новембру, али и раније.

"Нећемо стати на Бијељини која ће имати први гас спецификован у Републици Српској", рекао је новинарима Бајатовић након сусрета са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем.

Према његовим ријечима, стратешке одлуке које су донијеле Влада Републике Српске и Влада Србије поставља обавезе да буде урађен гасовод Београд-Бањалука.

Он је нагласио да је то гас намијењен свима који желе да се баве развојем индустрије и екологије.

"Гасовод Београд-Бањалука треба да послужи подизању перформанси и привлачења страних инвеститора, али и мотивацији домаћих инвеститора", рекао је Бајатовић.

Бајатовић је рекао да је вриједност радова на гасификацији до сада око 20 милиона евра и најавио ће "Србијагас" у наредном периоду настојати да има још инвестиција и да, како је рекао, помогне.

Град Бијељина је издао комплетирану грађевинску дозволу којом је извршена легализација градске дистрибутивне мреже у дужини преко 300 километара гасовода, као значајан корак ка почетку гасификације домаћинстава и привреде, што се може очекивати од новембра, а могуће је и мјесец-два раније.

Петровић је рекао да је данашњи дан историјски за Бијељину јер је издата грађевинска дозвола за више од 300 километара мреже гасовода унутар града Бијељина и транспортног магистралног гасовода Бијељина-Шепак.

"Осим издавања грађевинске дозволе, можемо очекивати заједно са Србијагасом, БН гасом прилику да до краја године имамо и прве прикључке на гас на подручју града... како за индивидуална домаћинства тако и за индустријска постројења", рекао је Петровић, уручивши Бајатовићу грађевинску дозволу.

Он је захвало "Србијагасу" на цјелокупном раду, а сусрети ће бити настављени како би се сагледале све могућности да се Бијељина грије на гас, а када се Градска топлана искључи тада ће бити чистији ваздух.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана