Кошарац: Oве године извезено преко милијарду КМ електричне енергије

Срна
Кошарац: Oве године извезено преко милијарду КМ електричне енергије

ТРЕБИЊЕ - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац изјавио је да је ове године у билансу спољнотрговинске размјене извезено 1,072 милијарде КМ електричне енергије и истакао да то говори да су биле доминантне и исправне политике Републике Српске којим су дефинисана рјешења усмјерена на развој енергетике.

Кошарац је новинарима у Требињу гдје се одржава Самит енергетике рекао да је Република Српска адекватним стратегијама и одлукама прихватила да своје кретање креира кроз енергетске и стандарде енергетске заједнице.

“У том контексту је наш заједнички напор да очувамо енергетски субјективитет Републике Српске, да она буде видљива и да се њени интереси штите кроз одређена рјешења која ће се доносити на заједничком нивоу”, нагласио је Кошарац.

Он је истакао да БиХ има међународно потписане уговоре који се односе на успостављање енергетске заједнице и нагласио да су сви свјесни чињенице да се домаћи правни оквир мора прилагодити европским стандардима.

Кошарац је напоменуо да Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара има координишућу улогу у томе и да ће бити потпуно посвећени ставовима и закључцима владе Републике Српске и Федерације БиХ.

Он је рекао да су Требиње и Република Српска мапирани као мјеста гдје се доносе савремене енергетске политике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана