Bajaga: Niko više ne stvara muzičke zvezde

Aleksandra Glišić
Bajaga: Niko više ne stvara muzičke zvezde

Novi album donosi uglavnom ljubavne pesme. Već imamo demo snimke za sedam pesama. Ako snimimo jedan singl pre leta, premijerno ćemo ga izvesti na koncertu u Banjaluci. Na jesen ili najkasnije do kraja godine album će ugledati svetlo dana.

Najavio je ovo popularni muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, uz napomenu da su nastupi u Banjaluci uvijek ispunjeni pozitivnom energijom.

- Kada bih novi album nazvao "Jedan jako dobar album" ne bi bilo loše. Banjalučka publika je uvek dobra, za 33 i po godine, koliko postoji moj bend, svirali smo u ovom gradu mnogo puta i svaki put je fenomenalno - kaže muzičar koji je više puta radio muziku za filmove. 

Priznaje da uživa radeći kompozicije koje oživljavaju na filmskom platnu.

- Posebno iskustvo su filmovi "Ni na nebu ni na zemlji" i "Profesionalac". To je divan posao, ali filmovi se kod nas ne snimaju često. Radio sam i mjuzikl za Pozorište na Terazijama "Ženidba i udadba", možda ponovo budem sarađivao u teatru - priča Bajaga.

Primjećuje da se sa pojavom nove tehnologije i interneta mnogo toga promijenilo u svijetu muzike i u diskografskoj industriji.

- Sada je novim muzičarima sa jedne strane teže jer ljudi zbog veličine informacija nisu toliko posvećeni samo jednoj vrsti muzike. A sa druge strane imate internet, možete da snimite dobru pesmu i na svom računaru i da je objavite na "Jutjubu". U slučaju da ste rođeni da budete Pol Mekartni, niko ne može da vas spreči u tome. Mana je što svakog dana na internetu izađu hiljade novih pesama - smatra Bajaga. 

Postoji, dodaje, i kriza autora i na domaćem tržištu i u svijetu.

- Muzika još menja svet, ali postepeno. Diskografskim kućama se više ne isplati da prave velike zvezde jer svaki novi ugovor sa takvim muzičarima je skuplji. Ako imate bend koji je popularan jednu sezonu, sledeće godine uzmete novi bend koji je jeftiniji. Velike koncerte još mogu da naprave "Stonsi", "Metalika"... - ističe Bajaga.

On je juče u Banjaluci bio na promociji nove kampanje za "vivija" vodu pod nazivom "Samo nam je ljubav potrebna", za koju je radio muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana