Бајага: Нико више не ствара музичке звезде

Александра Глишић
Бајага: Нико више не ствара музичке звезде

Нови албум доноси углавном љубавне песме. Већ имамо демо снимке за седам песама. Ако снимимо један сингл пре лета, премијерно ћемо га извести на концерту у Бањалуци. На јесен или најкасније до краја године албум ће угледати светло дана.

Најавио је ово популарни музичар Момчило Бајагић Бајага, уз напомену да су наступи у Бањалуци увијек испуњени позитивном енергијом.

- Када бих нови албум назвао "Један јако добар албум" не би било лоше. Бањалучка публика је увек добра, за 33 и по године, колико постоји мој бенд, свирали смо у овом граду много пута и сваки пут је феноменално - каже музичар који је више пута радио музику за филмове. 

Признаје да ужива радећи композиције које оживљавају на филмском платну.

- Посебно искуство су филмови "Ни на небу ни на земљи" и "Професионалац". То је диван посао, али филмови се код нас не снимају често. Радио сам и мјузикл за Позориште на Теразијама "Женидба и удадба", можда поново будем сарађивао у театру - прича Бајага.

Примјећује да се са појавом нове технологије и интернета много тога промијенило у свијету музике и у дискографској индустрији.

- Сада је новим музичарима са једне стране теже јер људи због величине информација нису толико посвећени само једној врсти музике. А са друге стране имате интернет, можете да снимите добру песму и на свом рачунару и да је објавите на "Јутјубу". У случају да сте рођени да будете Пол Мекартни, нико не може да вас спречи у томе. Мана је што сваког дана на интернету изађу хиљаде нових песама - сматра Бајага. 

Постоји, додаје, и криза аутора и на домаћем тржишту и у свијету.

- Музика још мења свет, али постепено. Дискографским кућама се више не исплати да праве велике звезде јер сваки нови уговор са таквим музичарима је скупљи. Ако имате бенд који је популаран једну сезону, следеће године узмете нови бенд који је јефтинији. Велике концерте још могу да направе "Стонси", "Металика"... - истиче Бајага.

Он је јуче у Бањалуци био на промоцији нове кампање за "вивија" воду под називом "Само нам је љубав потребна", за коју је радио музику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана