Prerušio se u ženu, pa zamalo osvojio titulu mis Kazahstana VIDEO

Prerušio se u ženu, pa zamalo osvojio titulu mis Kazahstana VIDEO 08.02.2018 20:45 | Agencije

Arina Alijeva, 22-godišnja finalistkinja takmičenja Mis Virtual Kazakhstan 2018, nedavno je šokirala javnost priznanjem da je zapravo muškarac.

Sve je počelo raspravom kojom je Eli Dijagilev, mladi model iz Kazahstana, želio svojim prijateljima da dokaže da se nekada kod žena kao najveći kvalitet cijenila harizma, dok većina mladih žena danas smatra da će ih najljepšim učiniti dobra odjeća, šminka i frizura.


Eli je dodao da bi, pomoću savremene kozmetike, digitalne obrade fotografija u Fotošopu i generalne izviještačenosti u industriji ljepote, čak i muškarac danas mogao da prođe kao lijepa žena.

Njegovi prijatelji nisu se slagali s tim, pa je odlučio da dokaže svoje tvrdnje tako što se prijavio na takmičenje za virtuelnu mis Kazahstana.

Eli je tako postao Arina, a s obzirom na to da od svoje 17. godine radi kao maneken, vrlo je dobro upućen u popularne trendove kada je riječ o ljepoti.

Prerušio se, objavio svoje fotografije na internetu i čekao reakcije publike.

Na iznenađenje njegovih prijatelja, Arina je ušla u finale i imala velike šanse da pobjedi u takmičenju. Ipak, pošto je već dokazao da je u pravu, Eli je odmah po proglašenju finalista objavio video-snimak u kojem je priznao da Arina ne postoji.

Dijagilev je istakao da nije imao namjeru da obmanjuje ljude, već da dokaže mladim djevojkama koliko je danas lako ostvariti spoljašnju ljepotu - toliko lako da čak i suprotni pol to može da uradi.

Eli se zato nada da će ih njegov primjer naučiti da više cijene svoju individualnost i unutrašnju ljepotu.