Ponovo želi da postane muškarac: Baš je teško biti žena

Agencije
Ponovo želi da postane muškarac: Baš je teško biti žena

Čelsi Atonli iz Britanije kaže da joj je dosta da bude žena i moli državu da joj finansira operaciju kojom bi ponovo postala muškarac.

Tridesetogodišnja Čelsi Atonli je rođena kao muškarac i zvala se Metju. Na promjenu pola ispirisala ju je britanski model Keti Prajs. Ipak, njoj je dosta da bude žena i želi ponovo da bude muškarac. Iako joj je prvu operaciju platio Nacionalni zdravstveni servis, ona očekuje da joj i za povratak u muški rod obezbjede 14 hiljada dolara.

Kako kaže smeta joj što je okolina već sedam godina ne prihvata kao ženu, a ponajviše iscrpljuje da se sređuje kao žena. Upravo iz tih razloga ona sada želi da ukloni grudi i potpuno promjeni pol tj. ponovo ima penis.

"Oduvijek sam željela da budem žena, ali ne mogu da imam žensko tijelo bez obzira na broj operacija koje uradim, pa se osjećam kao da živim u laži. Iscrpljuje me šminkanje i nošenje cipela s potpeticom. A čak ni tada se ne osjećam kao prava žena. Zbog hormona sam se mučila i sa depresijom i sa anksioznošću. Mislila sam da će mi biti lakše ako prestanem da se borim i prihvatim da fizički izgledam kao muškarac", rekla je ona tokom gostovanja u britanskom jutarnjem programu.

Sada želi da povrati svoj identitet i ponovo postane Metju, ali nema finansijskih sredstava zbog čega se nada da će troškove pokriti Nacionalni zdravstveni servis.

"Trenutno ne mogu da radim, jer sam previše uzbuđena zbog toga što prolazim kroz ovo. Želim da imam i penis. Ne osjećam se loše što očekujem od Nacionalne zdravstvene organizacije da plati za operaciju, jer ne smatram da je ovo moj izbor. Meni su potrebne ove operacije da bih bila mentalno zdrava. Imam sreće što živim u zemlji koja nudi besplatnu zdravstvenu njegu", ispirčala je.

Čelsi ne smatra da ima nešto loše u tome što ponovo traži novac za svoju operaciju jer, kako kaže niko ne bi trebalo da joj to onemogući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana