Мртав пијан ушао у историју - препливао Колорадо код бране Хувер

Агенције
Мртав пијан ушао у историју - препливао Колорадо код бране Хувер

Велшки камионџија постао је први човjек на свијету који је препливао ријеку Колорадо поред славне Хуверове бране. Прије њега, у протеклих десет година, чак 275 људи је покушало да се упише у историју на тај начин, али су сви трагично скончали.

Оно што је потпуно запањујуће у овој причи је чињеница да је Арон Хјуз (28) у ријеку скочио мртав пијан и у таквом стању неким чудом успио је да преплива 221 метар дугу опасну водену границу између Аризоне и Неваде.


Хјуз је имао и невјероватну срећу да је у тренутку тог сулудог подухвата девет од десет турбина на брани било искључено. Када је дошао до другог краја обале, Велшанина нису дочекали аплаузи, него полицијске лисице. На крају је морао да плати казну од 330 долара.

"Овдје је било паклено. Температура је достигла 45 степени. У Лас Вегасу смо славили момачку забаву и алкохола је било у изобиљу. Сјећате ли се филма 'Мамурлук'? Тај филм је досадан у поређењу с оним што се нама догађало", рекао је Хјуз за Даилy Пост након чега је почео да објашњава шта се догађало поред бране.

"Стајали смо поред ријеке и себи сам рекао 'је*** све ово, идем да се окупам'. Спустио сам се до воде, отприлике измјерио удаљеност и помислио: 'ја то могу!'"

Његови пријатељи, такође под утицајем алкохола, нису ни покушали да га одврате од сулудог наума. Штавише, све вријеме су навијали.

Требало му је око 30 минута да дође до друге стране.

"Био сам мртав уморан већ на пола пута, али нисам могао да одустанем. Вода ме је све вријеме вукла према брани..."

Након што је препливао брану, полицајци су га привели и казнили.

"Нисам то очекивао. Па нигдје нема знака да је пливање забрањено", рекао је Хјуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана