Ево како фотошоп мијења жене

index.hr
Ево како фотошоп мијења жене

Свима је јасно да је медијски свијет око нас фотошопиран, али у каквој мјери и какве смо све посљедице спремни да превидимо.

Џин Килбурн се годинама бори против нереалних слика жена које нас гледају с разних плаката, насловница часописа и екрана, а имају изузетно штетан утицај на обичне жене широм свијета. Она упозорава на све већи проблем изгладњивања које води до анорексије, екстремног корака на које се данас одлучује све већи број жена како би изгледале попут својих идола са филмских платна и модних писта.

Међутим, оно што готово све заборављају (заједно с мушкарцима који од њих такав изглед очекују) јесте чињеница да су готово сви модели и манекенке на фотографијама компјутерски улепшане, фотошопиране и премазане слојевима шминке како би се исправили “недостаци” попут бора, набора, стрија, ожиљака и сличних најнормалнијих појава на људском тијелу.

Килбурн даље тврди како нико не изгледа као Синди Крафорд на насловници неког часописа, па чак ни сама она, а ту тезу је подржала и манекенка.

Погледајте у слиједећем видеу како медији мијењају људска очекивања, потражњу, укус и приоритете према виђењу Џин Килбурн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана