„Пропустио сам многа добра, поштена јела" Глумац напустио вегетаријанство послије 38 година

Агенције
„Пропустио сам многа добра, поштена јела" Глумац напустио вегетаријанство послије 38 година

Холивудски глумац Мартин Фриман открио је да је напустио вегетаријанство послије скоро 40 година.

Овај 52-годишњи глумац потврдио је да је првобитно одлучио да пређе на биљну исхрану из "етичких разлога" и да се први пут посветио исхрани која искључује месо у јануару 1986. године.

Међутим, недавно је поново укључио месо у свој животни стил како би постао "сваштојед“ након што је размислио о "прерађеној природи" хране многих вегетаријанских алтернатива.

Први месни оброк

- Никад ми није одговарала идеја да једем животиње - признао је, рекавши да је зато појео свој "први прави болоњез" након отприлике 38 година.

Фримен је појео свој први месни оброк заједно са писцем Тонијем Шумахером са којим се појавио заједно у подкасту "Диш" како би разговарали о серији њиховог хита на ББЦ-у, како преноси "Метро".

Глумац је објаснио да је увијек бирао да једе поврће и слично.

- У посљедњих неколико мјесеци сам поново "свејед" и једноставно једем оно што волим. То је смијешно јер заиста волим ствари које замјењују месо, али моја резерва према њима је због тога што знају да буду веома, али веома обрађене варијанте, а покушавам да једем мање прерађену храну - истакао је глумац.

Осјећа се као да је "ослобођен"

Шумахер се нашалио на рачун Фримена, да је посебно узбуђен што се појавио у подкасту јер Хартнет спрема да за њих куха шпагете болоњезе. Глумац му је узвратио да је осјећа као да је пропустио многа "добра, поштена јела" као што је болоњез током предходних деценија. Сада се осјећа као да је "ослобођен" док се враћа оброцима попут шкотских јаја.

Међутим, како истиче, одувијек је волио и укус меса и рибе, па је његова одлука била више о томе гдје ће заправо да подвуче црту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана