Titanik dva na putovanje kreće 2018.

Agencije
Titanik dva na putovanje kreće 2018.

Sidnej - Replika čuvenog broda "Titanik" zaploviće Atlantskim okeanom za dvije godine, a prva plovidba biće od luke na istočnoj obali Kine do Ujedinjenih Arapskih Emirata i to 106 godina nakon potopa originalnog broda.

Nova verzija broda zove se "Titanik 2", a nastao je po ideji milijardera iz Australije Kliva Palmera i njegove kompanije "Blu star lajn". Iako će izgledati gotovo identično kao kruzer iz 1912. godine, biće četiri metra širi i bezbjedniji. Novi brod će, za razliku od originala, imati dovoljno čamaca za evakuaciju. On će biti dugačak 270 metara, 53 metra visok i težak 40.000 tona. Kao i prvi "Titanik" i ovaj će imati karte za prvu, drugu i treću klasu. Takođe, imaće i devet spratova sa 840 kabina, koje će moći da prime 2.400 putnika i 900 članova posade.

- Novi "Titanik" će, naravno, imati moderne procedure za evakuaciju, satelitske kontrole, digitalnu navigaciju, radarski sistem i sve ono što bismo očekivali u 21. vijeku - naglasio je direktor marketinga kompanije "Blu star lajn" Džejms Mekdonald. Originalni "Titanik" potonuo je na prvoj plovidbi 1912. godine, nakon sudara sa ledenim brijegom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana