Odbrana slomila, Brejdi dotukao Remse u Superboulu za zaborav!

B92
Odbrana slomila, Brejdi dotukao Remse u Superboulu za zaborav!

Nju Ingland Petriotsi pobedili su Los Anđeles Remse 13:3 u 53. Superboulu i šesti put u istoriji postali šampioni, sve u posljednjih 17 godina.

Petsi su do istorijske titule stigli u sezoni u kojoj je pet ekipa imalo bolji učinak u regularnom dijelu.

Meč u Atlanti je bio najneefikasniji Superboul u istoriji, u kojem smo vidjeli samo jedan tačdaun i to tek u posljednjem kvartalu.

Nakon 50 minuta mučenja, za ljubitelje napadačkog fudbala, tokom kojih su dominirale dve impresivne odbrane uz katastrofalne nastupe najvećih ofanzivnih zvijezda, SB je opravdao očekivanja tek u posljednjih deset minuta.

U trenucima kada se konačno probudio QB Remsa Džered Gof, jedna greška je skupo koštala tim iz Los Anđelesa, a onda kada je bilo najpotrebnije na scenu stupa Tom Brejdi i pokazao zašto je najveći svih vremena.

Živa legenda Petsa je uprkos najgorem nastupu u SB u karijeri odigrao jedan dobar “drajv” i rješio cio meč za manje od tri minuta.

Vezao je Brejdi tri sjajna pasa u saradnji sa maestralnim Džulijusom Edelmanom i Robom Gronkovskim i doveo svoj tim na dva jarda od end-zone.

Ovaj rijedak poklon ne propušta Soni Mišel koji lako utrčava u end-zonu Remsa i donosi Petriotsima nedostižnih 10:3 na osam minuta prije kraja.

Remsi i Gof kreću u ključni napad, dobro kombinuje sa Kuksom, Rejnoldsom i Vudsom i tek drugi put na meču dolazi u situaciju da uzvrati TD.

Međutim, odbrana Petsa prelama meč, prvo Gilmor fantastičnom reakcijom sprečava Kuksa da uhvati loptu u end-zoni, a potom preseca naredni pas Gofa koji je loše reagovao pod pritiskom.

Petsi su iskusno potrošili preostalo vrijeme zahvaljujući odličnom trčanju Mišela i Burkheda, pa 70 sekundi prije kraja Stiven Gostkovski drugim fild-golom stavlja tačku na meč.

Petriotsi su osvojili šesti Superboul u svom 11. finalu, devetom u eri Brejdija i Beličika, a treći u posljednjih pet godina.

Nju Ingland se tako izjednačio sa Pitsburg Stilersima po broju titula, ali je nadmašio rivala po broju pobjeda u plej-ofu sa 37.

U međuvremenu, Brejdi je postao najstariji QB osvajač Superboula, a Beličik najstariji trener šampion NFL.

Brejdi je meč završio sa 262 jarde (21/35) bez tačdauna uz intersepšn iz prvog pasa, dok je Soni Mišel istrčao 94 jarde i TD za pobjedu.

Ipak, ključni igrač u igri Petsa na ovom meču bio je nezaustavljivi Džulijan Edelman koji je “vukao” Nju Ingland dok nijšta nije funkcionisao osvojivši 141 jard iz 10 hvatanja.

S druge strane, potpuno je podbacila zvanično najbolja ofanzivna linija sezone. Džared Gof je bacio 229 jardi uz presudni intersepšn, dok je Tod Gurli istrčao samo 35 jardi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana