Plivača Mihajlo Čeprkalo: Bez pritiska po nove rekorde

Danijel Radujković
Plivača Mihajlo Čeprkalo: Bez pritiska po nove rekorde

Banjaluka - Nakon odličnih rezultata na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EDžOF) u Tbilisiju i Svjetskom prvenstvu u Kazanju plivača Mihajla Čeprkala (16) iz Banjaluke od 25. do 30. avgusta očekuje treće veliko takmičenje ovog ljeta, Svjetsko prvenstvo za juniore u Singapuru gdje se nada novim dobrim nastupima.

Plivač "22. aprila" iz Banjaluke odličnu formu najavio je u Tbilisiju kada je isplivao B olimpijske norme za Rio de Žaneiro na 400 (3.55,42) i 1.500 metara slobodno (15.35,40). Kasnije je u Rusiji nastavio da napreduje pa je vrijeme na dužoj dionici popravio za 9,18 sekundi i približio se A normi na deset sekundi. Pored toga, na 200 metara delfin stilom je isplivao novi kadetski, omladinski i seniorski rekord BiH (2.05,64). Na prvenstvu svijeta za juniore takmičiće se na 400 i 1.500 metara slobodno.

- Prezadovoljan sam trenutnom formom i nastupima. Odradio sam jako dobro dva takmičenja, ostvario dvije B norme, popravio vrijeme na 1.500. Forma je na vrhuncu, očekujem najbolje od sebe. Za očekivati je da ponovo isplivam dobro vrijeme, i dalje držim formu, na istom sam nivou kao i pred ova dva prvenstva. Nadam se i očekujem da mogu još da popravim vremena, ali šta god da se desi zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima ove sezone i nemam pritisak - kazao je Čeprkalo koji je još kadet.

On je jedan od najboljih mladih plivača na ovim prostorima. Napreduje iz godine u godinu, a učešća na EXOF-u i Svjetskom prvenstvu za seniore mnogo su mu pomogla u daljoj karijeri. Stekao je neophodno iskustvo i samopouzdanje pred novo takmičenje.

- Neopisiv je osjećaj bio učestvovati na ovim prvenstvima, bilo je prelijepo. Gledati najbolje svjetske plivače kako treniraju i plivaju, kako se spremaju za trke to je sve bilo veliko iskustvo za mene, veći motiv za rad - dodao je Čeprkalo.

Nisu mu otvorili bazen

Poučen iskustvima najboljih svjetskih plivača Mihajlo Čeprkalo namjeravao je da trenira na Gradskom olimpijskom bazenu u ranim jutarnjim časovima kako bi se što bolje navikao na vremensku razliku između Banjaluke i Singapura.

- U srijedu je trebalo da počnem sa treninzima u četiri ujutro da se privikavam na vremensku razliku od šest sati, ali uprkos zahtjevima neće da mi otvore bazen tada tako da nemam uslove da se privikavam - istakao je Čeprkalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana