Партизан прави избор за Милицу Деуру

Милан Зубовић
Партизан прави избор за Милицу Деуру

Бањалука - Имала сам жељу и амбицију да окренем нови лист у каријери, да промијеним средину па сам послије завршене прошле сезоне одлучила да напустим матични клуб и срећу искушам у београдском Партизану.

Изјавила је ово за "Глас Српске" некадашња кошаркашица Младог Крајишника Милица Деура која однедавно брани боје "црно-бијелих".

Деури ће ово бити други клуб у каријери јер је до сада само бранила боје бањалучког тима, гдје је годинама била најбоља кошаркашица и са којим је освојила велики број трофеја у Републици Српској и БиХ.

- Послије дугих 13 година проведених у бањалучком клубу, од чега је седам у сениорском тиму, одлучила сам се за нову екипу јер је било вријеме за промјену у мом животу. Надам се да је ово исправан корак и да ћу имати велике користи од тога као и да ћу напредовати у каријери - истакла је Деура.

Иако је имала доста понуда од клубова из иностранства приликом избора новог тима пресудила је чињеница да "црно-бијеле" очекује наступ у Еврокупу као и то да бране титулу у регионалној лиги.

- На моју одлуку је највише утицало то што је Партизан актуелни освајач Јадранске лиге, шампион Србије и то што ће наступати у Еврокупу. Сигурно је да се ради о великом клубу којег очекују велики изазови у сљедећој сезони тако да није било тешко да се одлучим. Осим Партизанове, било је још понуда из иностранства овог љета које су биле финансијски привлачније, али сматрам да сам донијела праву одлуку - нагласила је Милица.

Партизан је кренуо са припремама, а према ријечима бивше "малене" паклено се ради на тренинзима.

- Одлично сам дочекана и примљена од људи из Партизана, како стручног штаба тако и од играчица те влада здрава атмосфера у екипи за шта имам само ријечи хвале. Припреме су тек почеле, и даље смо у почетној фази, али сматрам да ћу се добро уклопити у екипу и систем рада и наравно да ћу помоћи у остваривању што бољих резултата - рекла је Деура.

Када су у питању циљеви "црно-бијелих" у предстојећој сезони они су увијек јасни, а то је напад на све титуле у домаћим такмичењима, као и то да се што даље догура на европској сцени.

- Партизан увијек има највише циљеве, а прије свега се истиче освајање титуле у првенству Србије, Куп Србије као и регионалне лиге. Жеља нам је да што боље играмо у Еврокупу, иако нисмо много упознати са квалитетом екипа против којих ћемо играти - изјавила је Деура.

Уговор

Овог љета Партизан је промијенио екипу и довео је доста играчица, а Милица очекује да се избори за значајније мјесто у тиму.

- Потписала сам уговор до краја предстојеће сезоне и надам се да ћу изборити што већу минутажу иако сам нова у тиму. Не преостаје ми ништа друго него да се великим залагањем докажем тренеру Марини Маљковић - казала је Деура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана