Наташа Видовић, најбољи спортиста Републике Српске: Признање подстрек за нове успјехе

: Данијел Радујковић
Наташа Видовић, најбољи спортиста Републике Српске: Признање подстрек за нове успјехе

Бањалука - Када сам сазнала да сам прва, била сам мало затечена, али онда сам изашла на бину и постала свјесна великог успјеха. Многи врхунски спортисти стајали су на оном мјесту са наградом за најбољег и стварно је био предиван осјећај и част што сам дошла међу такве асове.

Казала је ово најбољи спортиста Републике Српске за 2015. годину Наташа Видовић (19). Каратисткиња прњаворског Ипона постала је лауреат 61. издања Избора десет најбољих спортиста који организује "Глас Српске". Освојеним медаљама на првенствима свијета у ЊКЦ верзији, прво златној за млађе сениоре, па онда и двјема сребрним за сениоре Видовићева је заслужила прво мјесто у Српској за 2015. годину. Тако је на прво мјесто вратила борилачке вјештине након неколико година доминације осталих спортова.

- Овакав успјех нисам очекивала, али била ја мала доза наде када сам сазнала да сам ушла међу првих десет. Мислим да још нисам потпуно свјесна свега што ми се догодило и мораће проћи мало времена да се све слегне. Када сам видјела да сам прва, имала сам трему, али док сам стајала на бини, полако је нестајала. Када је требало да се обратим присутнима, заиста сам била свјесна ситуације и није било треме. Стварно ми је изузетна част због ове награде, поготово јер су је прије мене освајали многи велики спортисти - додала је Видовићева.

Наташа тренира карате од пете године и тада није ни слутила да ће некада постати најбољи спортиста Српске. Међутим, тежак рад и труд довели су је до великог успјеха.

- Када сам почела да се бавим каратеом, нисам размишљала гдје бих могла да догурам, једноставно, нисам размишљала на тај начин. Међутим, кроз године дошао је озбиљан рад, труд, кренули су добри резултати, медаље, велика такмичења и онда је свакоме циљ да постане први у својој држави. Мени је то успјело и пресрећна сам - додала је Видовићева.

Овај велики успјех биће јој мотив више да постиже још боље резултате у будућности.

- Било би сулудо сада стати на овоме и рећи да је ово врхунац каријере. Желим да наставим са још бољим резултатима и да се, ако бог да, и наредне године нађем међу десет одабраних - истакала је Наташа.

Она је казала да овај велики успјех не би био могућ без подршке породице, која је увијек била уз њу.

- Породица је једина увијек вјеровала у мене, били су присутни на додјели награда, али нико није очекивао да ћу бити прва. Сви су пресрећни и поносни. Било је мање славље у кругу породице и пријатеља, али док се све мало слегне, направићемо неко веће - закључила је хероина спорта Српске за 2015. годину.

Иако постиже одличне резултате у каратеу, Видовићева није запоставила школовање пошто је након завршене Гимназије у Прњавору, гдје је била вуковац, уписала Медицински факултет у Бањалуци са жељом да једног дана постане стоматолог. Тако би кроз коју годину кимоно могла замијенити бијелим докторским мантилом.

Похвале "Гласу Српске"

Најбољи спортиста Републике Српске за 2015. годину Наташа Видовић била је одушевљена цјелокупном манифестацијом Избор десет најбољих спортиста Српске.

- Морам да похвалим организацију и да још једном захвалим "Гласу Српске" и свим осталим који су били у организацији. Стварно је била фина манифестација и драго ми је да људи још имају слуха за успјехе спортиста - рекла је Видовићева.

Осморо каратиста

Видовићева је осми каратиста који је проглашен најбољим спортистом Републике Српске. Први каратиста који се појавио међу десет најбољих на листи био је Ненад Бакал 1988. године и заузео је десето мјесто. Од 1992. године каратисти су без премца по броју освојених првих мјеста на Избору десет најбољих спортиста. Први најбољи спортиста Републике Српске био је Мирољуб Кременовић 1992. Двије године касније лауреат је постао Драгиша Вулетић, да би 1997. године Синиша Гатарић понио ту титулу. Далибор Благојевић проглашен је најбољим спортистом Српске 2000. године, као и Борис Јеличић годину касније. Драгица Драпић била је најбоља 2011, а Младен Плоскић 2012. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана