Испити Игокее у Сарајеву и Поречу

Милан Зубовић
Испити Игокее у Сарајеву и Поречу

Бањалука - Током припремног периода Кошаркашки клуб Игокеа учествоваће на два турнира. Први је у Сарајеву 19. и 20. септембра, а други у Поречу 22. и 23. септембра.

Турнир у Сарајеву организује ОКК Спарс и на њему ће се окупити четири екипе. Осим домаћина и екипе из Александровца, очекује се наступ румунског Темишвара, док четврти учесник није познат, али ће према најавама, то бити нека екипа која ће се од идуће јесени такмичити у Евролиги.

Чим заврше наступ у Сарајеву, актуелни шампиони БиХ преселиће се у Пореч гдје су наступали претходне двије године. Тамо их очекују два руска тима Урал из Перма, као и Новосибирск, који се на Јадрану припремају за нову сезону.

- Почетак припрема планиран је за 18. август када би тренер Влада Јовановић требало да одради први тренинг са екипом. У овом тренутку Јовановић може да рачуна на пет кошаркаша који имају уговор са Игокеом - кажу у Управи клуба.

Од прошле сезоне остали су Драшко Кнежевић, Александар Радукић и Душко Бунић, који је прије неколико дана продужио сарадњу на још годину, а уговори су потписани са Младеном Јеремићем и Марком Чакаревићем. Иако помињани да би могли стићи у редове Александровчана, кошаркаши Широког Роберт Рикић и Џонатон Џонс неће обући дрес најљућег ривала у БиХ. Рикић је потписао за подгоричку Будућност, а Џонс би каријеру требало да настави у белгијској екипи Шарлроа. Стручни штаб Игокее планирао је да седам дана прије почетка припрема окупи неколико играча на пробним тренинзима на којима би тренери имали увид у њихове квалитете и са онима који се најбоље покажу потпишу сарадњу за идућу сезону. Такмичење у Јадранској лиги почиње 3. октобра, а Игокеа ће у првом колу гостовати Задру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана