Fudbaleri Borca zadovoljni uprkos porazu

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca zadovoljni uprkos porazu

Banjaluka - Fudbaleri Borca poraženi su u kontrolnoj utakmici u Zagrebu od istoimenog hrvatskog prvoligaša sa 0:1.

U tvrdom susretu, bez mnogo prilika, "pjesnici" iz Kranjčevićeve uspjeli su da pronađu put do mreže velikana iz Platonove u 38. minutu kada je Valentino Stepčić pogodio protivničku mrežu. Prema ranijem dogovoru dva kluba, ovaj susret igrao se dva poluvremena po 60 minuta. Borac je imao svoje šanse, preko Jovana Kastratovića u prvom dijelu susreta i Bojana Kremenovića u drugom, ali oba tima u 120 minuta nisu stvorila mnogo prilika.

- Ovo je bila utakmica u kojoj sam dao šansu svim igračima koji su putovali u Zagreb. Sa nama nisu putovala četvorica iskusnijih. Golman Asmir Avdukić je imao problema sa prostom, Borislav Pilipović sa leđima, Joco Stokić sa koljenom, a Mladen Žižović neće moći igrati protiv Slavije u sedmom kolu Premijer lige BiH zbog tri žuta kartona, pa sam odlučio da ga odmorim. Odigrali smo dva puta po 60 minuta i stvorili nekoliko dobrih prilika, ali, ih nažalost, nismo iskoristili - rekao je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Bez obzira na poraz, Marinović je zadovoljan.

- Provjerio sam ove mlađe igrače, jer nam već sutra predstoji susret šesnaestine finala Kupa Republike Srpske protiv Brda u Hambarinama. Za vikend igramo sedmo kolo Premijer lige BiH u kome gostujemo ekipi Slavije, a potom i Kup BiH. Želio sam da vidim na koga mogu računati za ove takmičarske susrete. Uglavnom, zadovoljan sam odnosom i pristupom igri kod svih igrača, ali još ima dosta toga što možemo popraviti - naglasio je Marinović i dodao da je samo mladi Mihajlo Savanović u Zagrebu odigrao svih 120 minuta.

Kormilar Banjalučana osvrnuo se i na prvih šest kola elitnog takmičenja.

- Kada se sve sabere i oduzme, možda smo na svom kontu mogli imati bod ili dva više. Iako smo poraženi od Olimpika u Sarajevu sa 1:4, najviše žalim za tim bodom, jer smo do samog finiša imali neriješen rezultat i bolje stajali na terenu. Naredni meč sa Slavijom biće izuzetno težak, ali očekujem da možemo izboriti povoljan rezultat. Što se tiče Kup susreta u Hambarinama, neće nas zavarati rang takmičenja u kojem nastupa naš rival. Igraćemo ozbiljno, jer želimo da prođemo u narednu rundu takmičenja - dodao je Marinović.

Dva tima

U prvom poluvremenu utakmice Zagreb - Borac za "crveno-plave" igrali su: Ružić, Bečelić, Subić, Kostić, Jevtić, Radinović, Grujić, Ilić, Žeravica, Savanović, Kastratović. U drugom dijelu susreta nastupili su: Gajić, Dujaković, Kremenović, Runić, Đajić, Savić, Predragović, Jović, Macanović, Malbašić, Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana